Πρωτοβουλία Ανατροπής στο Πανεπιστημιακό Πάτρας: Ο υποταγμένος συνδικαλισμός αποκαλύπτεται

Ο συνδικαλισμός της υποτέλειας αποκαλύπτεται. Η ΔΑΚΕ στο ΠΓΝΠ παρέχει απλόχερα τη στήριξή της στα κυβερνητικά σχέδια και στις αποφάσεις για διάλυση της Δημόσιας Υγείας.

Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ στο ΠΓΝΠ, ο οποίος είναι και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ του νοσοκομείου, στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του σωματείου, υποστήριξε ευθαρσώς πως καλώς κλείνουν όσα νοσοκομεία κλείνουν.

Χαρακτήρισε «άχρηστα», νοσοκομεία όπως, το Θώρακος, το 409, των Καλαβρύτων, υποστηρίζοντας πως καταναλώνουν χρήματα που θα έπρεπε να δοθούν στα σοβαρά νοσοκομεία. Ας το πει αυτό όχι μόνο στους εργαζομένους που παλεύουν μέρα νύχτα για το συνάνθρωπο, αλλά και στους πολίτες που έχουν σώσει τη ζωή τους μέσα σε αυτά τα νοσοκομεία.

Στο ίδιο ακριβώς πνεύμα κινήθηκε και ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ στο συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ, καθώς θεώρησε πως πρέπει να δοθεί χρόνος στο νέο υπουργό. Στον υπουργό Υγείας που απειλεί με απολύσεις τους εργαζομένους που αντιδρούν, και που πρόσφατα σε τηλεοπτικό πάνελ βροντοφώναξε πως εκπροσωπεί τον ιδιωτικό τομέα. Το υπουργείο υγείας στην υπηρεσία των επιχειρηματιών. Σε αυτόν τον υπουργό δίνει πίστωση χρόνου, όχι μόνο η ΔΑΚΕ αλλά και η πλειοψηφία στο συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ, δυστυχώς συνεπικουρούμενη από το ΠΑΜΕ.
Φαίνεται πως η δίψα για εξουσία έχει θολώσει το μυαλό των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ και ξεχνούν τον θεσμικό τους ρόλο.
Στην ίδια γραμμή όμως συντάσσονται και πολιτικά «ασκεπείς» (πρώην ΠΑΣΟΚ), που βάζοντας σε προτεραιότητα προσωπικές φιλοδοξίες, στήνουν εμπόδια στον αγώνα για την ανατροπή. Παρά τον επαναστατικό τους λόγο, οι πράξεις τους δείχνουν ξεκάθαρα πως είναι συμβιβασμένοι. Τελικά το αίμα νερό δε γίνεται.
Έχουν όμως το θράσος να ψέγουν τους συναδέλφους που δεν ανταποκρίνονται στα δήθεν καλέσματά τους για κινητοποιήσεις. Αν ψάχνουν την αιτία της αδράνειας του κόσμου ας κοιτάξουν τον καθρέπτη. Ο υποταγμένος κυβερνητικός συνδικαλισμός που ασκούσαν τόσa χρόνια, πια δεν εμπνέει.
Κι όμως συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο. Αρνούνται πεισματικά να συμμετέχουν στο συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων που έχει καλέσει η ΕΛΜΕ, ένας κλάδος που βρίσκεται στο στόχαστρο, βάζοντας δήθεν ζητήματα ηθικής. Τα σωματεία όμως (ΟΤΑ, περιφέρεια, διοικητικοί πανεπιστημίων, δάσκαλοι, καθηγητές, ΕΙΝΑ, ΕΒΟ, ιδιωτικοί υπάλληλοι κα) που δεν έχουν σκύψει το κεφάλι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, θα συνεχίσουν τον αγώνα και χωρίς τους κυρίους της πλειοψηφίας. Τα μέλη της Πρωτοβουλίας Ανατροπής θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια με όλες τους τις δυνάμεις.
Είναι μέρες αγώνα, μέρες πολέμου. Μάχες δίνονται καθημερινά. Έρχεται στο Σ/Κ της ΔΕΘ.
Οφείλουμε όλοι να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στα σχέδιά τους.
Να τους δείξουμε πως είναι ανεπιθύμητοι.
Ήρθε η ώρα να τους διώξουμε.
Όσο περισσότερο μένουν, τόσα περισσότερα καταστρέφουν.
Το Σάββατο 7/9/2013 όλοι στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Πλ. Όλγας.