Γ Γαβρίλης: Διέλυσαν τα εργατικά δικαιώματα θέλουν να βάλουν »χέρι» και στα συνδικάτα

Οι δηλώσεις Μιχελάκη για την επέκταση και στις εκλογές των συνδικαλιστικών οργανώσεων του προτεινόμενου εκλογικού συστήματος και στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αποτελούν μνημείο αυταρχισμού και υποκρισίας.

Κατ’ αρχήν, πρέπει να τονιστεί ότι το συνδικαλιστικό κίνημα ως συνταγματικά κατοχυρωμένος ανεξάρτητος θεσμός προάσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, επιβάλλεται να διατηρεί την αυτονομία και το αυτοδιοίκητο της λειτουργίας του, από κάθε αυθαίρετη παρέμβαση από την πλευρά της κεντρικής εξουσίας.
Εν συνεχεία, επισημαίνεται η διατήρηση της απλής αναλογικής για την ανάδειξη των εκπροσώπων των εργαζομένων σε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα, που αποτελεί ταυτόχρονα μια ιστορική κατάκτηση των εργαζομένων και την μοναδική εγγύηση για τη δημοκρατική αντιπροσώπευση όλων των τάσεων και ρευμάτων στο εσωτερικό του συνδικαλιστικού κινήματος.
Ο πλουραλισμός και ο ειλικρινής σεβασμός στις διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές αντιλήψεις προστατεύεται με το σύστημα της απλής αναλογικής, το οποίο τυγχάνει καθολικής και ομόφωνης αποδοχής στις τάξεις των εργαζομένων.
Αυτές οι πονηρές τοποθετήσεις, με θέμα τη δήθεν μέριμνα για την εξάλειψη φαινομένων κυβερνητικού εναγκαλισμού και διαφθοράς, προέρχονται στην πραγματικότητα από τους εμπνευστές του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού και υποτάσσονται στην απέλπιδα προσπάθεια, να συγκαλύψουν την κατάρρευση των δυνάμεων τους στις εκλογές, για την ανάδειξη των συνδικαλιστικών εκπροσώπων, ώστε να παρατείνουν τεχνηέντως την ολική κατάρρευση τους.
Ο καλύτερος τρόπος για τη διασφάλιση λειτουργιών και συμπεριφορών ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού στο εσωτερικό του κινήματος μας, είναι η μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες οριστική εξαφάνιση από το προσκήνιο όλων εκείνων των «εκλεκτών», των διάφορων πολιτικών και οικονομικών ελίτ, που καταστρέφουν συστηματικά τη χώρα μας με μνημόνια και νεοφιλελεύθερες, ανθρωποκτόνες πολιτικές.

6-9-2013