Λοβέρδος και Κουβέλης χέρι – χέρι για τη διάσωση των μνημονιακών πολιτικών

Ο πιο μνημονιακός υπουργός της προηγούμενης περιόδου, ο Ανδρέας Λοβέρδος βρήκε το πολιτικό του «ταίρι» στην ψευτοαριστερά του Φώτη Κουβέλη. Ο άνθρωπος που άνοιξε το δρόμο για τη διάλυση των Νοσοκομείων και των υγειονομικών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ μαζί με το «Αριστερό» δεκάνίκι του μνημονιακού μπλοκ ετοιμάζονται να βαδίσουν από κοινού στην πολιτική ζωή.

Η προσπάθεια του συστηματος να δημιουργήσει αναχώματα και στηρίγματα προκειμένου να διασωθεί το μνημονιακό μπλοκ είναι εμφανής.

Οι εργαζόμενοι στην υγεία, γενικότερα οι εργαζόμενοι έχουν μνήμη και δεν ξεχνούν τις ανατροπές που ο Ανδρέας Λοβέρδος εφάρμοσε τόσο σαν Υπουργός Υγείας όσο και σαν Υπουργός Εργασίας. Η ανασύνταξη του μνημονιακού μπλοκ και η δημιουργία αναχωμάτων να είναι σίγουρος τόσο αυτός όσο και ο Φώτης Κουβέλης θα πέσουν στο κενό.

Δείτε πως παρουσιάζει το θέμα το μνημονιακό ΒΗΜΑ.

Σε συμφωνία να ξεκινήσει επεξεργασία κοινών θέσεων και προτάσεων και να οργανωθούν κοινές θεματικές εκδηλώσεις κατέληξαν οι κ.κ. Φ. Κουβέλης και Α. Λοβέρδος, έπειτα από μια συνομιλία διάρκειας περίπου μιάμισης ώρας. Οι δύο αρχηγοί διαπίστωσαν ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων για τη δημιουργία τρίτου πόλου και μάλιστα άμεσα, όχι κοντά στις ευρωεκλογές, ώστε να μην δοθεί η εντύπωση ότι προέχει η πολιτική σωτηρία κάποιων προσώπων.

Οι κοινές θέσεις τις οποίες θα επεξεργαστούν τα δύο κόμματα θα έχουν στο επίκεντρο τους τον πολίτη και δεν κινηθούν αποκλειστικά γύρω από την αναθεώρηση του Συντάγματος, όπως πρόετεινε ο κ. Λοβέρδος στην επιστολή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συζήτηση δεν υπήρξε αναφορά για τη στάση που θα κρατήσουν απέναντι στο ΠαΣοΚ, πλην της αναφοράς του κ. Κουβέλη ότι η ΔΗΜΑΡ είναι αντίθετη με την κυβερνητική πολιτική που ασκείται από τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Κουβέλης δήλωσε τα εξής : «Συζητήσαμε με τον φίλο, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, για τα ζητήματα που έχουν σχέση, με την ανάγκη πια, να δημιουργηθεί ο χώρος του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού.
Υπήρξε σύμπτωση απόψεων ότι πρέπει να δημιουργηθεί, είναι ανάγκη για την κοινωνία, είναι ανάγκη για την πολιτική. Βεβαίως, η συγκρότηση του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού δεν μπορεί να γίνει γενικά και αόριστα αλλά στη βάση συγκεκριμένων πολιτικών και μάλιστα στη βάση συγκεκριμένου πολιτικού περιεχομένου για την παρούσα κατάσταση της Ελληνικής κοινωνίας, αλλά και για το μέλλον αυτού του τόπου που δικαιούται να βαδίσει δρόμους εξόδου από την κρίση.
Ο χώρος αυτός, πολιτικά πρέπει να προσδιορίζεται με την αντίθεσή του στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική αλλά και με την αντίθεσή του προς την δημαγωγία, τον λαϊκισμό  της μονομερούς καταγγελίας ή της στάσης πληρωμών.
Το πρόγραμμα αυτό, η εναλλακτική πολιτική πρόταση, αναμφισβήτητα πρέπει να έχει ως άξονα την κοινωνική συνοχή αλλά και την ανάπτυξη του τόπου και αυτά δεν είναι γενικά και αόριστα ζητήματα. Eίναι πάρα πολύ συγκεκριμένα μεγέθη, εξαιρετικά και αναγκαία προσδιοριστικά του χώρου που πρέπει να διαμορφωθεί, του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού. Θα συνεχίσουμε τη συζήτηση μας. Σήμερα καταγράφουμε τη συμφωνία μας σε αυτά τα ζητήματα».