ΟΕΝΓΕ: Ανακοινώσεις για την 48ωρη Απεργία της ΑΔΕΔΥ και της δράση της Χρυσής Αυγής

25
oenge

Η ΟΕΝΓΕ αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 48ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, καθώς και στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σ΄ όλη τη χώρα.

 Με δεδομένα τα αστρονομικά ποσοστά ανασφάλιστων, τα οποία συνιστούν πλέον υγειονομική βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας απαιτούμε την καθολική, ελεύθερη, δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, τις οποίες οφείλει να καλύπτει εξ ολοκλήρου ο κρατικός προϋπολογισμός.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μην κλείσει κανένα Νοσοκομείο, κανένα Τμήμα, κανένα νοσηλευτικό κρεβάτι και να πάψει άμεσα η άθλια επιχείρηση εκκένωσης Νοσοκομείων, η οποία σύντομα θα επεκταθεί στην περιφέρεια, εξαφανίζοντας από τον υγειονομικό χάρτη άλλα 40 Νοσοκομεία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να χρηματοδοτηθούν τα δημόσια Νοσοκομεία, ώστε να μπορέσουν ν΄ ανταποκριθούν στην υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού. Υπενθυμίζουμε ότι η μνημονιακή πολιτική των τριών τελευταίων ετών έχει μειώσει στο μισό τη χρηματοδότηση των Νοσοκομείων για τις λειτουργικές δαπάνες (από 3,2 σε 1,6 δις ευρώ).

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τα οποία διαρκώς διευρύνονται. Αυτή τη στιγμή λείπουν από τα Νοσοκομεία 6500 γιατροί και 22.000 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να στηριχτεί ο ΕΟΠΥΥ και να εγκαταλειφτούν οι καταστροφικοί σχεδιασμοί της TaskForceκαι των «ειδημόνων» που συστήνουν διάλυση των δομών του.

Τα αιτήματα που θέτει το νοσοκομειακό κίνημα εντάσσονται στην κινηματική ανατροπή της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής και της νεοφιλελεύθερης καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συνεχίσουν να συμπορεύονται με τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και αγωνίζονται για να βγει η χώρα από τα μνημόνια, το χρέος, την εξαθλίωση και την ανθρωπιστική κρίση.

Καταγγέλλουμε τη δολοφονική δράση της ναζιστικής ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!

Καταγγέλλουμε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που δολοφόνησαν έναν 34χρονο νέο στο Κερατσίνι. Το γεγονός αυτό έρχεται σε συνέχεια της δολοφονικής επίθεσης που εξαπέλυσαν την προηγούμενη Πέμπτη (12-9-2013) εναντίον μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που προπαγάνδιζαν το 39ο Φεστιβάλ.

Τα περιστατικά αυτά είναι συνακόλουθα σωρείας ρατσιστικών επιθέσεων και ξυλοδαρμών ενάντια σε μετανάστες, αλλά και σε αγωνιζόμενους μαθητές – φοιτητές – εργαζόμενους.

Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αποθρασύνεται από την στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που τη γέννησε και τα μεγάλα συμφέροντα που τη θρέφουν, για να επιτίθεται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, σε όσους σηκώνουν κεφάλι.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, όλος ο λαός έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δράση της συμμορίας των ναζιστών δολοφόνων αρκεί να συνειδητοποιήσουν ότι οι χρυσαυγίτες είναι θανάσιμοι εχθροί τους.

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χ.Α. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δυναμώσουμε τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει.

Κάθε εμφάνιση ή πολιτική δράση των φασιστών της Χρυσής Αυγής είναι ανεπιθύμητη στα νοσοκομεία. Τους ξεκαθαρίζουμε να μην τολμήσουν να πατήσουν το πόδι τους, ούτε να διανοηθούν ότι θα ξαναστήσουν σόου με της ναζιστικής έμπνευσης αιμοδοσίες «μόνο για Έλληνες».

Δεν θα τους το επιτρέψουμε.

Για την ΟΕΝΓΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΑΝΑΠΛ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

               ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜ.                                                    ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ