Πλειοψηφία της ΓΣΕΕ: Μια «απεργία»… είπαμε για να περνάει η ώρα

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς από τη σημερινή ανακοίνωση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ σχετικά με την παρ’ ολίγο απεργία στον ιδιωτικό τομέα που εξαγγέλθηκε το Σάββατο (άκουσον – άκουσον) μέσω του προέδρου της ΑΔΕΔΥ αλλά δεν ανακοινώθηκε από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Φαίνετε ότι όχι στο όνομα της στήριξης που παρέχουν στις μνημονιακές πολιτικές και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μπορούν να «δεσμεύονται» τη μια ώρα για κινητοποιήσεις και την άλλη ώρα να λένε μια απεργία… είπαμε για να περνάει η ώρα.

– Το «νίπτω τας χείρας μου» για το γεγονός ότι ξέχασε να την ανακοινώσει η ίδια, από την Παρασκευή, παρά τη συνεννόηση με την ΑΔΕΔΥ προφανώς γιατί δεν την πίστευε και δεν την ήθελε; Βρήκε βεβαίως πρόσχημα τα διαδικαστικά εμπόδια που έβαζε το ΠΑΜΕ και διέφυγε …δια του αρραβώνος.

– Το «ουδείς αναμάρτητος» λέει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αφού η Αυτόνομη Παρέμβαση δεν πρότεινε σήμερα το μεσημέρι να αποφασιστεί Γενική Απεργία γι αύριο το πρωί που θα την μάθουν οι εργαζόμενοι από τις τηλεοράσεις;

Τέτοια απεργία φανταζόταν η πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ!

Σήμερα ζητάει και συνεργούς σε αυτό το «έγκλημα»!!!

– Το γεγονός ότι έχει βάλει την προκήρυξη και οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων σε αναμονή…. Περιμένοντας προτάσεις από τις ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα.

– Την αδυναμία να εντοπίσει έστω και ένα πρόβλημα των εργαζομένων την ώρα που οι μνημονιακές πολιτκές θερίζουν τα εργατικά δικαιώματα και έχουν φτάσει την ανεργία πάνω από το 30%;

Τι να πει κανείς γι αυτή την πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ;

Εδώ και τρεις βδομάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο αλλά και αρκετοί χώροι στον ιδιωτικό τομέα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έχει κατεβάσει ρολά.

Κωφεύει στα αιτήματα Ομοσπονδιών αλλά και της Αυτόνομης Παρέμβασης στη ΓΣΕΕ να συμπορευτούν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα με τον αγώνα διαρκείας που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι στο δημόσιο.

Μια ηγεσία για κλάματα όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης.

Όσο για το ΠΑΜΕ περιμένει να ωριμάσουν οι συνθήκες για την άλλη κοινωνία. Καλό ύπνο σύντροφοι….

 

Δείτε την Ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης

 

Πλειοψηφία για κλάματα…

Η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ έκανε κάθε προσπάθεια να απονευρώσει τους αγώνες των εργαζομένων απέναντι στις ανθρωποκτόνες μνημονιακές πολιτικές.

Ενώ εδώ και τρεις μήνες αναπτύσσονται ισχυρές κοινωνικές αντιστάσεις από τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, στα εργοστάσια που κλείνουν, σε χώρους του δημοσίου τομέα και βάζουν τους εργαζόμενους σε τροχιά νέων δυναμικών κινητοποιήσεων με μαζική συμμετοχή στις απεργίες και στις διαδηλώσεις τους.

 

Ενώ στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα γίνεται το τελικό σάρωμα όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων

 

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ:

 

Αντί ως όφειλε να ηγηθεί, από την πρώτη γραμμή σε αυτή τη κρίσιμη αντιπαράθεση με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές

 

Αντί να πάρει πρωτοβουλίες να συνενώσει τις δυνάμεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε ένα αγωνιστικό ρεύμα ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών

 

Επιλέγει για άλλη μια φορά να αποδράσει από το πεδίο των αγώνων, εξαντλείται σε απίστευτους τακτικισμούς για να μείνει αγκιστρωμένη στα ήρεμα νερά της αδράνειας.

 

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εδώ και 15 ημέρες και με καθημερινές ενοχλήσεις χρησιμοποίησε όλα τα μέσα για την ανάγκη να συνεδριάσουν τα συνδικαλιστικά όργανα, προκειμένου να συμπορευτούν μαζί με τον δημόσιο τομέα για την συγκρότηση ενός κοινωνικού μετώπου ικανού να δημιουργήσει όρους νίκης και ανατροπής.

 

Με νεότερη πρωτοβουλία μας και μετά την απόφαση της ΑΔΕΔΥ να κλιμακώσει με νέα 48ωρη απεργία, προτείναμε την συμμετοχή της ΓΣΕΕ με 24ωρη απεργία. Απέναντι σε αυτή την πίεση που ασκήθηκε από την πλευρά μας, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και με την ανοχή του ΠΑΜΕ, απέφευγε με προσχηματικό τρόπο να συγκαλέσει σε συνεδρίαση την ΕΕ.

 

Φτάνοντας στην σημερινή ημέρα και λίγες ώρες πριν την έναρξη της απεργίας της ΑΔΕΔΥ, συγκάλεσε προσχηματικά συνεδρίαση, για να καθορίσει την στάση της απέναντι στο αίτημα της ΑΠ για απεργιακή κινητοποίηση.

 

Είναι προφανές ότι η επιλογή αυτή, μιας συνεδρίασης στο παρά πέντε, υπονόμευε αντικειμενικά κάθε δυνατότητα μιας απεργιακής κινητοποίησης που θα μπορούσε να συνενώσει τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

 

Ήταν μια επιλογή που δεν θα συνέβαλε στην μαζικοποίηση του κινήματος αλλά στον παραπέρα εκφυλισμό και υπονόμευση του.

 

Ο ισχυρισμός σήμερα της πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ότι καμία παράταξη δεν πρότεινε απεργία για την επόμενη ημέρα, αποδεικνύει ότι αυτή η ηγεσία, κινείται στα όρια του πολιτικού τυχοδιωκτισμού και της πολιτικής ανευθυνότητας.

 

Αυτή η πλειοψηφία μέρα με την ημέρα, στερείται κάθε πολιτικής και ηθικής νομιμοποίησης απέναντι στους εργαζόμενους και δεν την εμπιστεύεται πια κανένας. .

 

Είναι προφανές ότι έχει ενταχθεί στο μνημονιακό καθεστώς και το υπηρετεί.

 

Η έλλειψη εμπιστοσύνης που χαρακτηρίζει αυτή την πλειοψηφία πρέπει να απασχολήσει παρατάξεις που συμμερίζονται αυτή την άποψη, πρέπει να απασχολήσει την πλειοψηφία των εργαζομένων και με άμεσες και νόμιμες ενέργειες να αναζητηθεί λύση διεξόδου και απαλλαγής από αυτές τις συμβιβασμένες ηγεσίες.

 

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καλεί όλους τους εργαζόμενους, να πάρουν μέρος στο αντιφασιστικό και αντιμνημονιακό μέτωπο αντίστασης και ανατροπής την ΤΕΤΑΡΤΗ 25/9 στις 6 μμ στο Σύνταγμα και να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ αύριο 10:00 στη πλατεία Κλαυθμώνος.