Άρον – άρον »διορθώνουν» τα στοιχεία του Υγειονομικού Χάρτη

Άρον – άρον φαίνεται ότι το Υπ. Υγείας έδωσε εντολή για διόρθωση των στοιχείων που περιέχει ο χάρτης υγείας σχετικά με το προσωπικό των Νοσοκομείων μετά την αποκάλυψη ότι περιέχει ανακριβή στοιχεία.

Σήμερα προφανώς με παρέμβαση από την πλευρά του Υπ. Υγείας υπήρξε διόρθωση των στοιχείων. Παραμένει όμως το ερώτημα αν αυτά είναι ακριβή. Τα Σωματεία των εργαζόμενων στα Νοσοκομεία θα πρέπει να μελετήσουν τα συγκεκριμένα στοιχεία για την ακρίβειά τους.

Όπως είχαμε επισημάνει ως Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών στην ιστοσελίδα μας από το Σάββατο 28-9-13 (δείτε το δημοσίευμα εδώ) ο χάρτης εμφάνιζε στα χαρτιά τριπλάσιο τον αριθμό των εργαζομένων στα Νοσοκομεία. Το εντυπωσιακό είναι ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή εμφανιζόταν ότι είχε λάβει πιστοποίηση ποιότητας για το σχεδιασμό της.

Ο Υγειονομικός χάρτης, μια εφαρμογή που έχει ιστορία χρόνων και για την οποία έχουν δαπανηθεί σύμφωνα με δημοσιεύματα πάνω από 5 εκατ. ευρώ δυστυχώς φαίνεται ότι »πιάστηκε αδιάβαστος στην αριθμητική»

Δείτε πως παρουσιάζει το θέμα η ιστοσελίδα iatropedia.gr

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Εντολή να αποσυρθεί ο χάρτης από το διαδίκτυο  ο οποίος περιλαμβάνει τραγικά λάθη για τον αριθμό των εργαζομένων σε κάθε μονάδα υγείας, έδωσε ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας ( ΕΚΕΠΥ) κ. Π.Ευσταθίου.

Η αποκάλυψη αυτή  έγινε  όταν ο χάρτης υγείας δημοσιοποιήθηκε και επίσημα στο διαδίκτυο και άπαντες απέκτησαν  πρόσβαση στις πληροφορίες που περιείχε.

Με την ανάρτηση του στο ίντερνετ οι εργαζόμενοι διαπίστωσαν  ότι στα περισσότερα νοσοκομεία το προσωπικό ήταν ακόμη και τριπλάσιο από αυτό που υπηρετεί στην πραγματικότητα!

Να  σημειωθεί ότι ο χάρτης υγείας αποτυπώνει …θεωρητικά με ακρίβεια όλες τις μονάδες υγείας καθώς και το διοικητικό, ιατρικό αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό. Ο εν λόγω χάρτης δημιουργήθηκε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Ο χάρτης  συστήνεται εδώ και πολλά χρόνια ενώ όπως φαίνεται τελικά τα στοιχεία του δεν ανανεώθηκαν ποτέ. Ενδεικτικά διαβάστε εδώ: Κινητικότητα με λανθασμένα …μαθηματικά! Τριπλασίασαν… τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία

Με αποτέλεσμα εν μέσω μνημονίου και αποχωρήσεων να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί αλλά και να συμπληρωθεί.

Οι φόβοι των εργαζομένων  από την πρώτη στιγμή εστιάσθηκαν στο γεγονός ότι αν χρησιμοποιηθεί ο  χάρτης υγείας  για την ανακατανομή  των Μονάδων και του προσωπικού σε όλη την χώρα θα γίνουν τραγικά λάθη.

Ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ κ. Π. Ευσταθίου έδωσε ταυτόχρονα εντολή να διερευνηθεί η υπόθεση για  να διαπιστωθούν τα αίτια που ο χάρτης υγείας δυσλειτουργεί.

Άλλωστε το έργο όπως φαίνεται δεν ολοκληρώθηκε ποτέ αλλά αντίθετα εξελίχθηκε σε ένα πλήρως αναξιόπιστο και πανάκριβο εργαλείο.