Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Να δοθούν εξηγήσεις για το ‘’ύποπτο συμπόσιο” για τον ΕΟΠΥΥ

Σαφή υπονοούμενα για τη σκοπιμότητα, την οργάνωση αλλά και τη χρηματοδότηση από φαρμακευτικές εταίρες του συμποσίου που οργανώθηκε στην Καλαμάτα με θέμα «το μέλλον και την κρίση στον ΕΟΠΥΥ», αφήνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

Στην ανακοίνωση κατηγορεί ευθέως τον Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη και τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Κοντό ότι με την παρουσία του στο σχετικό συμπόσιο, που όπως αναφέρει ο ΠΙΣ έγινε στο σκοτάδι κάποιων γραφείων και ερήμην της κοινωνίας νομιμοποίησαν αυτή την κίνηση, ενώ τους καλέι να δώσουν άμεσα τις ανάλογες εξηγήσεις, διότι διαφορετικά θα είναι συνυπεύθυνοι και για την περαιτέρω κρίση του ΕΟΠΥΥ και για την κερδοσκοπία στο χώρο της υγείας.

 

Η Ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου είναι η κάτωθι:

 

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Να δοθούν πάραυτα εξηγήσεις για το ύποπτο “συμπόσιο” της Καλαμάτας

O Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αισθάνεται την υποχρέωση να ανακοινώσει με ιδιαίτερη ανησυχία και έντονο αίσθημα ευθύνης έναντι της ελληνικής κοινωνίας ότι το κλειστό φόρουμ που έγινε στην Καλαμάτα, από άγνωστη στον Σύλλογο οργανωτική επιτροπή για να συζητήσουν «το μέλλον και την κρίση στον ΕΟΠΥΥ», δείχνει την μυστικοπάθεια και τον ύποπτο ρόλο κάποιων, οι οποίοι δεν αντέχουν τον λόγο σε ανοιχτό περιβάλλον, στην

διαφάνεια και στην καθαρότητα του φωτός.

Το σκοτάδι των γραφείων που και κατά το παρελθόν συζητήθηκαν λύσεις, ερήμην των κοινωνικών φορέων και των ασφαλισμένων δεν μπορεί να διαρκέσει και ας προσέξουν όλοι. Η κοινωνία έπαψε πια να ανέχεται τέτοιες καταστάσεις.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί ιδιαιτέρως τον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, και τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Δημήτρη Κοντό, οι οποίοι νομιμοποίησαν με την παρουσία τους τέτοιες κινήσεις, να δώσουν άμεσα τις ανάλογες εξηγήσεις, διότι διαφορετικά θα είναι συνυπεύθυνοι και για την περαιτέρω κρίση του ΕΟΠΥΥ και για την κερδοσκοπία στο χώρο της υγείας.

Είναι αδιανόητο να κατηγορούνται γιατροί οι οποίοι συμμετέχουν σε ιατρικά συνέδρια, χρηματοδοτούμενα από φαρμακευτικές και άλλες επιχειρήσεις υγείας, και από την άλλη πλευρά να αποδέχονται χρηματοδότηση από αυτές τις επιχειρήσεις για κλειστά συνέδρια ολίγων συμβούλων και παρατρεχάμενων του Υπουργείου Υγείας.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο οποίος ουδεμία γνώση τέτοιων συμποσίων είχε, ζητεί να σταματήσει πάραυτα η πολιτική της καταστροφής και της απαξίωσης.

Θα σταθούμε απέναντι σε τέτοιες λογικές και ζητούμε από όλους να προστατεύσουν την ασφαλή περίθαλψη του λαού και ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος της χώρας μας