Αποκάλυψη: Πληρώνουν ακριβά ΕΟΠΥΥ και ασφαλισμένοι τις εργαστηριακές εξετάσεις στους ιδιώτες

Μία αποκάλυψη ΣΟΚ κάνει η Ομοσπονδία εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ σχετικά με το κέρδος που έχει ο οργανισμός από την λειτουργία των δικών του εργαστηρίων, κέρδος που οδηγείται στις τσέπες των ιδιωτικών εργαστηρίων αν αυτές οι δομές αυτές καταργηθούν και βεβαίως δεν αναπτυχθούν.

Ταυτόχρονα η Ομοσπονδία αποκαλύπτει ότι κερδισμένος από την λειτουργία των εργαστηρίων δεν είναι μόνο ο οργανισμός αλλά και οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι αφού στα εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ δεν υποχρεώνονται να καταβάλλουν συμμετοχή 15%.

Μετά από αυτά είναι προφανές γιατί τόσο οι Κυβερνήσεις στο παρελθόν όσο και οι σημερινές μνημονιακές έχουν «λυσσάξει» να συρρικνώσουν τις υγειονομικές υπηρεσίες. Μοναδικό κριτήριο δεν είναι ούτε η οικονομική επιβάρυνση του οργανισμού ούτε η τσέπη των ασφαλισμένων αλλά η ενίσχυση του μεγάλου επιχειρηματικού τομέα υγείας και των διαγνωστικών κέντρων.

Δείτε την καταγγελία της Ομοσπονδίας των υγειονομικών υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ.

 

Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

 

         Μην τους πιστεύετε, ο ΕΟΠΥΥ στοιχίζει πολύ λιγότερα χρήματα. Εάν τον λειτουργούσαν ορθά, κανένας ιδιώτης δεν θα μπορούσε να τον συναγωνιστεί. Δεν θέλουν να υπάρχει Δημόσια   Πρωτοβάθμια Υγεία.

     Δυστυχώς όλα ιδιωτικοποιούνται. Η πολιτική τους υπηρετεί, αποκλειστικά τα συμφέροντα των επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Πρωτοβάθμιας Υγείας.

         Καταθέτουμε τα στοιχεία μας. Από αυτά προκύπτει το κερδοσκοπικό αποτέλεσμα, που με την πολιτική των κυβερνήσεων απολαμβάνουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Το ίδιο θα συμβεί και με την παροχή υπηρεσιών της Δευτεροβάθμιας περίθαλψης.

            Μεταφέρουμε αναλυτικά τον υπολογισμό κόστους λειτουργίας του Βιοπαθολογικού Εργαστηρίου ΝΜΥ Πάτρας του Α΄ εξαμήνου 2011 και της Ν.Μ.Υ Πειραιά για όλο το 2011, και το συνολικό κόστος για τις ίδιες εξετάσεις στα ιδιωτικά εργαστήρια.      

  • Το σύνολο δαπανών συγκεκριμένων εξετάσεων, του Α΄ εξαμήνου του εργαστηρίου της Πάτρας για το 2011(έχει υπολογιστεί το κτηριακό κόστος, μικτή μισθοδοσία, ΔΕΗ, ΟΤΕ, θέρμανση, κλπ) ήταν 394.297 ευρώ για τον ΕΟΠΥΥ. Για τις ίδιες εξετάσεις πληρώθηκαν στους ιδιώτες 1.147.800,00 ευρώ.
  • Το σύνολο δαπανών συγκεκριμένων εξετάσεων, για το 2011(έχει υπολογιστεί το κτηριακό κόστος, μικτή μισθοδοσία, ΔΕΗ, ΟΤΕ, θέρμανση, κλπ) στο εργαστήριο του Πειραιά ήταν 2.390.845 ευρώ για τον ΕΟΠΥΥ. Για τις ίδιες εξετάσεις πληρώθηκαν στους ιδιώτες 9.374.925 ευρώ

Εισέπραξαν βέβαια και την συμμετοχή 15% από τους ασφαλισμένους. Κανένα σχόλιο δεν χρειάζεται. Οι αριθμοί είναι καταλυτικοί. Η ζημιά που προκύπτει ετησίως για τον ΕΟΠΥΥ, από τα δυο παραπάνω εργαστήρια, είναι τουλάχιστον 8.500.000 Ευρώ.

     Ας σταματήσουν να συκοφαντούν τις δημόσιες υπηρεσίες  παροχής ΠΦΥ. Ας βγουν να πουν καθαρά ότι δεν θέλουμε Δημόσιες παροχές.       

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η μελέτη αναφέρεται στον όγκο αιμοληψιών που εκτελέστηκαν από το εργαστήριο του ΙΚΑ Πειραιά το 2011 και τι πλήρωσε ο ΕΟΠΥΥ για τις ίδιες ακριβώς εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα.

 

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ

1.434.000

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ(ΚΤΗΡΙΑΚΟ ΚΟΣΤΟΣ- ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ

2.390.845,765

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ (85%)

9.374.925,670

ΟΦΕΛΟΣ ΕΟΠΥΥ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

6.984.079,905

ΟΦΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

1.654.398,64

 

   ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΤΡΑΣ

Η μελέτη αναφέρεται στον όγκο αιμοληψιών που εκτελέστηκαν από το εργαστήριο του ΙΚΑ το Α΄ εξάμηνο του 2011 και τι πλήρωσε ο ΕΟΠΥΥ για τις ίδιες ακριβώς εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Α΄ΕΞΑΜΗΝΟ 2011

 

ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ   ΥΛΙΚΩΝ

233.000

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ/ΕΞΑΜΗΝΟ (ΚΤΗΡΙΑΚΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΚΛΠ)

395.000

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ (85%) /ΕΞΑΜΗΝΟ

1.147.800

ΟΦΕΛΟΣ ΕΟΠΥΥ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ/ΕΞΑΜΗΝΟ

752000

ΟΦΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ/ΕΞΑΜΗΝΟ

202.000

     ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ότι ο παροπλισμός των εργαστηριακών δομών ήταν σκόπιμος και σχεδιασμένος με απώτερο στόχο την απαξίωση της δημόσιας υγείας. Ο ΕΟΠΥΥ υπέστη ζημία εκατοντάδων εκατομμυρίων και γι αυτό ευθύνονται Κυβερνήσεις και Διοικήσεις . Έχουμε καταθέσει σχέδιο επανασχεδιασμού και ορθής λειτουργίας των δομών, που αποδεδειγμένα θα μείωνε τις ετήσιες διαγνωστικές δαπάνες τουλάχιστον κατά 150.000.000 Ευρώ.

     Πληρώνει το Δημόσιο πέντε φορές περισσότερο τις εξετάσεις που πραγματοποιούνται σε ιδιωτικά εργαστήρια. Διώχνουν προσωπικό, χαρατσώνουν τους πολίτες .Ετοιμάζονται να κλείσουν όλες τις Δημόσιες Δομές.

Θα το δεχτούμε ή θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για να ανατρέψουμε την πολιτική τους ;           

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. –ΕΟΠΥΥ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Επισυνάπτονται οι δύο εργασίες ΠΑΤΡΑΣ και ΠΕΙΡΑΙΑ.