Συλλαλητήριο για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας στο Μαρούσι, Πέμπτη 17 Οκτώβρη

Στην υλοποίηση των αποφάσεων σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 11/10 στο ΚΑΤ, προχωρούν τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων Εργαζομένων στα Δημόσια  Νοσοκομεία του Βόρειου Τομέα καθώς και αντιπροσωπείες συλλόγων και φορέων των γειτονικών περιοχών, με συλλαλητήριο στο Μαρούσι την Πέμπτη 17/10.

Το πλαίσιο των συνεργαζόμενων φορέων είναι το ακόλουθο:
«Παλεύουμε για :
*Να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα νοσοκομεία στα οποία μπήκε λουκέτο.
*Να τοποθετηθούν εδώ και τώρα στις οργανικές τους θέσεις οι 1.665 υγειονομικοί βρίσκονται στο καθεστώς της διαθεσιμότητας
*Να χρηματοδοτηθούν τα νοσοκομεία από τον κρατικό προϋπολογισμό διαφορετικά δεν θα είναι δυνατή η λειτουργία τους.
*Να υπάρξει ΔΩΡΕΑΝ υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας σε όλους τους ασθενείς ανεξάρτητα από ασφαλιστική κάλυψη και να καταργηθεί το νέο επαίσχυντο χαράτσι νοσηλείας των 25€.
*Να μην καταργηθεί καμιά δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όπως σχεδιάζουν συγκυβέρνηση –Ε.Ε.-ΔΝΤ, αντίθετα να ενισχυθεί η δημόσια και δωρεάν ΠΦΥ γιατί αυτό υπαγορεύεται από τις ανάγκες του λαού μας.
*Άμεσες Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Προχωράμε σε :
 
•    Μέρα κοινής Δράσης την ΠΕΜΠΤΗ 17 Οκτωβρίου 2013 με διοργάνωση συλλαλητηρίου στο Μαρούσι (σταθμός του Ηλεκτρικού) των Νοσοκομείων και των φορέων συλλόγων  που υπογράφουν.
 
ΚΑΛΟΥΜΕ τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ  ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ .
 
Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό & είναι υπόθεση του λαού η υπεράσπισή της!
 
Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου ΚΑΤ, Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Σισμανόγλειου, Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ Ογκολογικού Κηφισιάς, Β΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου, Σύλλογος προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου, Σύλλογος προοδευτικών Γυναικών Κηφισιάς».