ΣΥΡΙΖΑ: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Τις νέες προκλήσεις Γεωργιάδη που «έστειλε ελεγκτές εν είδει απουσιολόγου και θαλαμοφύλακα για να καταγράψουν τις παρουσίες του προσωπικού στο Νοσοκομείο Κέρκυρας» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «ο Υπουργός Υγείας επιχειρεί με χυδαία οργανωμένο σχέδιο να καταδείξει ως υπεύθυνους για τη διάλυση του συτήματος Υγείας τους  εργαζόμενους» προκειμένου να συγκαλύψει τις τραγικές ευθύνες του ίδιου και των μνημονιακών πολιτικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ:

«Είναι γνωστό το μένος και η απέχθεια που έχει ο κ. Γεωργιάδης  για τους εργαζόμενους, το συνδικαλιστικό κίνημα και οτιδήποτε αντιστέκεται στους  νεοφιλελεύθερους μνημονιακούς σχεδιασμούς, που με τόση δουλοπρέπεια εφαρμόζει στο χώρο της Υγείας.
Τα όσα χθες διαδραματίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας αποτελούν όνειδος.

Σε ένα νοσοκομείο το οποίο αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα ελλείψεων  από την κυβερνητική αδιαφορία, χωρίς διοίκηση προκειμένου να διευθετηθούν εσωκομματικές ισορροπίες της συγκυβέρνησης, με κλειστά τμήματα λόγω υποστελέχωσης και με εργαζόμενους που δίνουν πραγματικά ένα καθημερινό αγώνα προκειμένου να κρατήσουν το νοσοκομείο ανοιχτό, δουλεύοντας χωρίς ρεπό και κανονικές άδειες για να εξυπηρετήσουν τους κατοίκους του νησιού, αλλά και τους χιλιάδες τουρίστες που το επισκέπτονται, ο Υπουργός Υγείας προκαλεί στέλνοντας ελεγκτές εν είδει απουσιολόγου και θαλαμοφύλακα για να καταγράψουν τις παρουσίες του προσωπικού.

Είναι σαφές ότι στόχος δεν ήταν να διαπιστωθεί η εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία του νοσοκομείου όπως προσχηματικά δήλωσαν οι ελεγκτές αφού στο αίτημα των εργαζομένων να καταγραφούν τα οξύτατα προβλήματα του νοσοκομείου δεν υπήρξε καμία απάντηση, αλλά μια συνειδητή επιλογή στο όνομα του κ. Γεωργιάδη με στόχο την κατατρομοκράτηση και στοχοποίηση των εργαζομένων.

Προκειμένου να εξασφαλίσει τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα για συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων, ο Υπουργός Υγείας επιχειρεί με χυδαία οργανωμένο σχέδιο να καταδείξει ως υπεύθυνους για τη διάλυση του συτήματος Υγείας τους  εργαζόμενους συγκαλύπτοντας τις τραγικές ευθύνες του με την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών. Η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων και η εκχώρηση της Υγείας στα ιδιωτικά συμφέροντα είναι ο πραγματικός στόχος που προσπαθεί να πετύχει ο κ. Γεωργιάδης!

Μόνη απάντηση στις ακραίες επιλογές που προσπαθεί με επικοινωνιακά τερτίπια να επιβάλλει ο κ. Γεωργιάδης, είναι ο συντονισμένος αγώνας των υγειονομικών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας και στηρίζει τον αγώνα ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας για την ανατροπή των ντροπιαστικών πολιτικών που οδηγούν στην ολοκληρωτική διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας.»