Δ. Βαρνάβας: Ο φυσικός χώρος του Αδ. Γεωργιάδη είναι η Χρυσή Αυγή

Αναδημοσιεύουμε δύο ρεπορτάζ από τη Ναυτεμπορική και το Βήμα που αναφέρονται στις σοβαρές καταγγελίες της ΟΕΝΓΕ στη σημερινή συνέντευξη τύπου για την κατάσταση στα Νοσοκομεία. Ταυτόχρονα από τα ρεπορτάζ προκύπτει ότι υπήρξε σβοδρή επίθεση του Προέδρου της ΟΕΝΓΕ Δ. Βαρνάβα κατά του Άδωνη Γεωργιάδη με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις ιδιαίτερα τις απειλές εκτοξεύει ο Υπουργός Υγείας για απολύσεις εργαζόμένων αλλά και τις μεθοδεύσεις στις περιπτώσεις των Νοσοκομείων Κέρκυρας και Ρεθύμνου.

ΟΕΝΓΕ: Υγειονομική «βόμβα» οι ελλείψεις στα νοσοκομεία

Υγειονομική «βόμβα»  χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί  λόγω ελλείψεων προσωπικού στο  Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) και στον Εθνικό Οργανισμό Παροχή Υπηρεσιών Υγεία (ΕΟΠΥΥ) ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας.

Ο κ. Βαρνάβας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου περιέγραψε μια τραγική κατάσταση όσον αφορά στο δημόσιο σύστημα υγείας, εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Συνολικά, με βάση τους υπάρχοντες οργανισμούς των νοσοκομείων, λείπουν σήμερα περισσότεροι από 6.000 γιατροί, «πρόβλημα που αποτελεί υγειονομική βόμβα», τόνισε.

Επιπλέον έκανε λόγο για «εθνική αιμοραγία» αναφερόμενος στο τεράστιο κύμα φυγής νέων γιατρών στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 7.000 νέοι γιατροί εγκατέλειψαν την Ελλάδα  τα τελευταία τρί χρόνια.

Οι  ελλείψεις στα νοσοκομεία

Παρουσιάζοντας την κατάσταση στα νοσοκομεία, ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στο νοσοκομείο Βέροιας, λόγω υποστελέχωσης, κλείνουν τα προγράμματα εφημεριών της Χειρουργικής, της Γυναικολογικής και της Ορθοπεδικής Κλινικής, στο νοσοκομείο Κατερίνης η Ορθοπεδική Κλινική διακόπτει το πρόγραμμα εφημεριών, στο νοσοκομείο Μαγνησίας έκλεισαν η Γαστρεντερολογική και Οφθαλμολογική Κλινική και το Ογκολογικό και Αιματολογικό Τμήμα έμειναν με έναν γιατρό, στη Λάρισα κινδυνεύουν να κλείσουν άμεσα η Παιδιατρική και Γυναικολογική Κλινική, ενώ η Αγγειοχειρουργική κλινική δεν μπορεί να καλύψει όλο το πρόγραμμα εφημεριών της, στη Χαλκίδα η Ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου έμεινε με δύο γιατρούς, στους οποίους η διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας έδωσε εντολή να εφημερεύουν από 15 μέρες ο καθένας.

Εκρηκτικά κενά, σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα, υπάρχουν και στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Ρόδου, Κιλκίς, Ρεθύμνου Αγίου Νικολάου, Λήμνου, Νάξου, Σάμου, Μυτιλήνης, Ζακύνθου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Καρύστου, Κυθήρων, Χίου, Σύρου, Λέρου, Χανίων, Σερρών, Φλώρινας, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Καστοριάς, Χαλκιδικής, Πτολεμαΐδας, Έδεσσας, Δράμας, Θήβας, Πάτμου, Τήνου, Τζια, Πάρου, Κω, Σκοπέλου και Ικαρίας.

Επίθεση στο υπουργό Υγείας

Ο κ. Βαρνάβας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, λέγοντας ότι «ο φυσικός πολιτικός χώρος του κ. Γεωργιάδη είναι η Χρυσή Αυγή, οι πρακτικές του είναι όμοιες με εκείνες του Κασιδιάρη και καθοδηγητής του είναι ο Κώστας Πλεύρης».

Σημειώνεται ότι σήμερα ο  κ.Βαρνάβας, απέστειλε σήμερα ανοιχτή επιστολήπρος τον υπουργό Υγείας για τις απλήρωτες εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών, ζητώντας από τον κ. Γεωργιάδη «να κάνει ένα μικρό διάλειμμα από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις και να προβεί σε νομική ρύθμιση του καυτού προβλήματος της αποπληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών», προειδοποιώντας ότι «οι γιατροί της χώρας δεν θα συνεχίσουν να εφημερεύουν απλήρωτοι».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αναδημοσίευση από τη Ναυτεμπορική

Δ. Βαρνάβας: Ο φυσικός χώρος του Αδ. Γεωργιάδη είναι η Χρυσή Αυγή

Προσωπική επίθεση κατά του υπουργού Υγείας κ.Αδωνι Γεωργιάδηέκανε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) κ. Δημήτρης Βαρνάβας.

Με αφορμή το περιστατικό της περασμένης εβδομάδας στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, ο κ. Βαρνάβας είπε: «Ο φυσικός πολιτικός χώρος του κ. Γεωργιάδη είναι η Χρυσή Αυγή, οι πρακτικές του είναι όμοιες με εκείνες του Κασιδιάρη και καθοδηγητής του είναι ο Κώστας Πλεύρης». Επίσης, δήλωσε ότι «ο κ. Γεωργιάδης πιστεύει ότι η ΟΕΝΓΕ έχει ιδιοκτήτη, επειδή ο ίδιος αντιμετωπίζει το υπουργείο Υγείας ως ιδιοκτήτης του».

Οι δηλώσεις του κ. Βαρνάβα προκάλεσαν την οργή του υπουργού Υγείας ο οποίος στις 5 μμ θα κάνει δηλώσεις απαντώντας δημοσίως στον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών.

Τι συνέβη στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας

Διαφορετική εικόνα απ’ αυτή που έδωσε την περασμένη εβδομάδα ο κ. Γεωργιάδης για τα όσα συνέβησαν στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας έδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Κερκύρας κ.Αντώνης Γεωργόπουλος, ο οποίος ήταν παρών στο περιστατικό.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργόπουλο, ούτε ο εκτελών χρέη διοικητή στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, ούτε ο εισαγγελέας κάλεσαν την αστυνομία. «Την αστυνομία κάλεσε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος «ενημερώθηκε» σχετικά από τον γενικό επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ κ.Μιχάλη Σαμπατακάκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ίδιοι οι επιθεωρητές ζητούσαν να μην έρθει αστυνομία στο νοσοκομείο», είπε.

Επίσης, κατήγγειλε ότι η επιθεωρήτρια του ΣΕΥΥΠ έβαλε τα κλάματα όταν ο υπουργός Υγείας της είπε στο τηλέφωνο να συνεχίσει τον έλεγχο για να μην διατάξει την απόλυσή της, και όχι επειδή δήθεν απειλήθηκε η ζωή της από τους εργαζομένους του Νοσοκομείου. Μάλιστα, ανέφερε ότι οι δύο επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ αρνήθηκαν να καταγράψουν ακόμη και το γεγονός ότι «στο νοσοκομείο της Κερκύρας οι φυσιολογικοί τοκετοί πραγματοποιούνται μέσα στον θάλαμο νοσηλείας της μαιευτικής κλινικής».

Ο κ. Βαρνάβας πρόσθεσε ότι «τα πορίσματα του ΣΕΥΥΠ είναι όλα διάτρητα και καταπίπτουν νομίμως, καθώς πρόκειται για πορίσματα τα οποία εκδίδονται κατ’ εντολή της πολιτικής ηγεσίας, ενώ οι έλεγχοι τους οποίους διενεργεί το Σώμα δεν είναι αξιόπιστοι, αφού οι επιθεωρητές εκτελούν μόνον διατεταγμένη υπηρεσία». 

αναδημοσίευση από το ΒΗΜΑ