Δημοπρατείται νέος εξοπλισμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Λάρισας

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνουν μετά από έγκριση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, 2 έργα στον τομέα της υγείας που αφορούν σε προμήθεια εξοπλισμού για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, συνολικού προϋπολογισμού 727.000 ευρώ (με ΦΠΑ).

Συγκεκριμένα δημοπρατούνται μέσα στις επόμενες ημέρες τα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έργα: «Προμήθεια και Εγκατάσταση C-Arm για την Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας», προϋπολογισμού 240.000 ευρώ και «Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού των Χειρουργείων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας», προϋπολογισμού 487.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Μέσω του ΕΣΠΑ και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί και υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προϋπολογισμού 27 εκατ. ευρώ για την κτηριακή αναβάθμιση και την προμήθεια νέου εξοπλισμού των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και των περιφερειακών ιατρείων της Θεσσαλίας. Τα έργα έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες του συστήματος δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία και να αναβαθμίσουν την παροχή πρόληψης και φροντίδας προς το κοινωνικό σύνολο.

Συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε την ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών στη δημόσια υγεία, αλλά ταυτόχρονα στηρίζουμε την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας προς όφελος των πολιτών».

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού διαγωνισμού από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, που είναι ο δικαιούχος, Φορέας υλοποίησης και Φορέας λειτουργίας των εν λόγω έργων, για την ανάθεση και εκτέλεσή τους.

Πηγή: trikalanews