Οι απειλές Γεωργιάδη δεν λυγίζουν τους αγωνιστές

Σχόλιο της Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών

Το τελευταίο χρονικό διάστημα στο χώρο της υγείας και όχι μόνο, εξελίσσεται μια καλοστημένη επιχείρηση που στόχο έχει, τον εκφοβισμό και τη συκοφάντηση όσων αντιστέκονται στη μνημονιακή λαίλαπα και το χτύπημα των εργατικών αγώνων.

Πρωτεργάτης αυτής της »επιχείρησης», ο πιο μνημονιακός Υπουργός σήμερα, ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος έχει πάρει σβάρνα τα μνημονιακά κανάλια προκειμένου να καταγγείλει και να εκτοξεύσει απειλές σε σωματεία και εργαζόμενους, που δεν «συμμορφώνονται» με την πολιτική της διάλυσης της Δημόσιας Υγείας.

    Σπεκουλάρει σε βάρος της Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών στην υπόθεση του Νοσοκομείου Σωτηρία προσπαθώντας να την συνδέσει έκνομες ενέργειες, δηλώνοντας ταυτόχρονα δεν θα επιτρέψει νέες αντιδράσεις στις εκχωρήσεις χώρων του νοσοκομείου.

    Δημιουργεί μεγάλο «σώου», με αφορμή των έλεγχο σκοπιμότητας που ο ίδιος παρήγγειλε στο Νοσοκομείο Κέρκυράς και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ενέργεια αυτή, απειλώντας Αγωνιστές Συνδικαλιστές ότι θα δουν το δρόμο της απόλυσης.

          Εκτοξεύονται απειλές για απόλυση σε όσους από τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα δεν «υπογράψουν» με τα ίδια τους τα χέρια την υποχρεωτική τους μετάθεση σε άλλο νοσοκομείο, προκειμένου να περάσει το »σχέδιο λουκέτο» στα Νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

          Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου απειλούνται αγωνιστές και συνδικαλιστικά στελέχη της Αριστεράς γιατί δεν «προσκύνησαν» το οικονομικό κατεστημένο του νησιού, που εμφανίζονται ως εθνικοί ευεργέτες, εργαζόμενοι που συμμετείχαν στο κάλεσμα των Σωματείων τους σε κινητοποίηση ενάντια στις φιέστες που οργάνωνε η διοίκηση, με αφορμή την «καταστροφή» 2 καμερών από άτομα που δεν είχαν σχέση με την κινητοποίηση των εργαζομένων. Έφτασε μάλιστα στο σημείο η Διοίκηση να »απαγορεύσει» τις συγκεντρώσεις στην Αυλή του Νοσοκομείου.

Είναι προφανές ότι ο Άδωνης Γεωργιάδης με ευδόκιμη «προϋπηρεσία» στην ακροδεξιά δεν μπορεί να »αποκηρύξει», το πιο πιθανό ίσως να μην το επιθυμεί κιόλας, το πολιτικό του παρελθόν.

Όμως τα φαινόμενα αυτά δεν αποτελούν μια ιδιαιτερότητα που αφορούν τον υπουργό Υγείας και όσους έχει κάτω από την πολιτική του ευθύνη. Επεκτείνονται με γρήγορους ρυθμούς σε όλους τους τομείς και αποτελούν οδηγό και παράδειγμα για υπουργούς και Κυβερνητικά στελέχη. Ο κατάλογος των απειλών και ενός κλίματος που επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους πληθαίνει καθημερινά και η οργανωμένη κυβερνητική επίθεση περνάει σε άλλο «ανώτερο» επίπεδο, στοχεύοντας το σύνολο των λαϊκών και συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης γνωρίζει ότι το ξεπούλημα της χώρας και η εξαφάνιση των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων δεν έχει τελειωμό με τις μνημονιακές πολιτικές.

Γνωρίζει ότι σε συμμαχία με την τρόικα θα υποχρεωθούν να πάρουν νέα δυσβάστακτα μέτρα και να απαιτήσουν νέες θυσίες από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Γι αυτό επιλέγουν το τελευταίο μέσο που τους έχει απομείνει, τις απειλές, την τρομοκρατια και τον αυταρχισμό.

Απέναντι σε αυτό το μνημονιακό Αρμαγεδώνα η αντίσταση και ο διαρκής αγώνας για την ανατροπή, όλων μας, που αυτές οι πολιτικές μας καταστρέφουν τη ζωή, είναι μονόδρομος

Η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών θα σταθεί στην πρώτη γραμμή για να μπει φραγμός στο αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης και να πέσουν στο κενό οι απειλές του μνημονιακού Υπουργού Υγείας. Δηλώνουμε σε κάθε πλευρά που οργανώνει τέτοιες επιθέσεις απέναντι σε αγωνιστές και συνδικάτα, ότι δεν του φοβόμαστε.

Ο Άδωνης Γεωργιάδης κάνει ένα σοβαρό λάθος. Παρά το γεγονός ότι έχει τον τίτλο του εκδότη φαίνεται ότι δεν διαβάζει ή δεν διδάσκεται από την ιστορία. Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το ταξικό Εργατικό Κίνημα, πολύ περισσότερο οι συνδικαλιστές της Αριστεράς δεν υπέκυψαν στις απειλές και τις διώξεις σε πολύ πιο δύσκολους καιρούς. Να είναι σίγουρος ότι δεν θα υποκύψουν ούτε και τώρα στις απειλές και τις επιθέσεις της μνημονιακής συγκυβέρνησης και των εκπροσώπων της.

Βάζουμε μάλιστα στοίχημα ότι τη μάχη αυτή θα την κερδίσουμε εμείς.