Σωματείο Δρομοκαϊτειου: Εμφανίζουν το κλείσιμο των Ψυχιατρικώ Νοσοκομείων ως ”Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση”

24

Οι Υπουργοί Α. Γεωργιάδης και Ζ. Μακρή ,από κοινού, προσυπογράφουν την διάλυση της Ψυχικής Υγείας της χώρας. Πλασάροντας , ως επιτήδειοι, το κλείσιμο των Υπηρεσιών των Ψυχιατρικώ Νοσοκομείων ως “Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση”, αντιμετωπίζουν την Δημόσια Υγεία και Ψυχική Υγεία του λαού σαν “τυχερό παιχνίδι” και ανακοινώνουν ότι θα “πετάξουν” στο δρόμο όλους όσουν έχουν ανάγκη νοσηλείας ή και φιλοξενίας σε δημόσιες δομές Ψυχικής Υγείας .

Μας λένε ότι κλείνουν τα τμήματα χρονίων ενώ ξέρουν ότι δεν υπάρχουν Δημόσιες Μονάδες αποκατάστασης αρκετές για όλους τους χρόνιους ασθενείς και τους στέλνουν κατευθείαν, ως “πελάτες” στους επιχειρηματίες των ΜΚΟ, όπου ,ήδη, έχει μεθοδευτεί ο τρόπος πληρωμής της διαμονής τους (με παρακράτηση των συντάξεων), ιδιωτικοποιώντας απροκάλυπτα και την Ψυχική Υγεία.

Θέτουν σε διαθεσιμότητα προσωπικό που παρέχει ζωτικές υπηρεσίες και εξαγγέλλουν δήθεν νέες “υπηρεσίες φαντάσματα” που παραμένουν κενό γράμμα στις δημόσιες τοποθετήσεις της Υφυπουργού και του Υπουργού.

Δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για άλλα ψέμματα. Οι εργαζόμενοι, οι ασθενείς και οι συγγενείς τουςγνωρίζουν πολύ καλά όμως ,από πρώτο χέρι, τις συνέπειες αυτής της καταστροφικής πολιτικής για αυτό και θα αντιδράσουν άμεσα.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων και δράσεων που εξαγγέλλουν τα Σωματεία εργαζομένων των υχιατρικών Νοσοκομείων Δαφνί και Δρομοκαϊτειο αποφασίστηκαν:

1. Κοινή συνέντευξη τύπου για την Πέμπτη 31/10 στις 12.00 το μεσημέρι στο αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του ΨΝΑ Δαφνί. Θα συμμετέχουν , σωματεία εργαζομένων των δύο ψυχιατρικών νοσοκομείων, σύλλογοι συγγενών και φίλων Ψυχικής Υγείας , σύλλογοι νοσηλευμένων και χρηστών των υπηρεσιών και τοπικοί φορείς.

2. Κάταληψη των ταμείων των Εξωτερικών Ιατρείων των δύο ΨΝΑ , για μη είσπραξη του 5ευρου , αύριο Πέμπτη 31/10 .

3. 24ωρη απεργία των ψυχιατρικών νοσοκομείων την Παρασκευή 1/11 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας στις 12.00 το μεσημέρι.

Σας καλούμε να πλαισιώσετε με την παρουσία σας την συνέντευξη τύπου της Πέμπτης 31/10 στις 12.00 ( στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του ΨΝΑ -ΔΑΦΝΙ ) και τις κινητοποιήσεις μας και να αναδείξετε το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούνται οι άνθρωποι με προβλήματα ψυχικής Υγείας .

Όλοι μαζί πολίτες, σωματεία, φορείς, σύλλογοι, να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε πολιτικές που μας οδηγούν στην πλήρη εξαθλίωση. Να διεκδικήσουμε δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους. Να μην κλείσει κανένα κρεβάτι. Καμία απόλυση αλλά προσλήψεις προσωπικού. Να δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα της ζωής και της αξιοπρέπειας

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ , ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

ΤΟ Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ