Ο κ. Ρακιτζής και οι Κυβερνητικοί σχεδιασμοί

25

σχόλιο της Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών

Κάθε φορά που το μνημονιακό μέτωπο είναι έτοιμο να προχωρήσει σε αντεργατικές παρεμβάσεις και περικοπές διακιωμάτων δικαιώματα ως δια μαγείας εμφανίζεται ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιτζής και «αποκαλύπτει» διάφορα «σκάνδαλα» ή αναφέρεται στους «κακούς» εργαζομένων στο Δημόσιο, διευκολύνοντας εκ των πραγμάτων με αυτές τις αναφορές τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι όλα αυτά γίνονται τυχαία, σε μια περίοδο που η μνημονιακή συγκυβέρνηση έχει βάλει σαν κετρικό στόχο την διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών, την περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων και των κοινωνικών παροχών προς τους πολίτες.

Χαρακτηριστική παρέμβαση του κ. Ρακιτζή χθες για τις παροχές τους ΕΟΠΥΥ σε μια περίοδο που το μέλλον των υγειονομικών υπηρεσιών του οργανισμούς είναι δυσοίωνο, αφού το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης έχει αποφασίσει να τις παραδώσει στους μεγάλους ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό σχόλιο από τον υγειοπνομικό συντάκτη Βασίλη Βενιζέλο στην ιστοσελίδα ygeia360.gr

Ως υπερβολικά ποσά χαρακτήρισε την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου ο γενικός επιθεωρητής Δημοσίας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής τα 113 εκατ. ευρώ τα οποία δαπάνησε σε 1,5 χρόνο ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) για την παροχή αναπηρικών αμαξιδίων σε ασφαλισμένους του, καθώς και τα 76 εκατ. ευρώ τα οποία δαπάνησε στο ίδιο χρονικό διάστημα ο Οργανισμός για την νοσηλεία ασφαλισμένων του στο εξωτερικό…

“Σε τι συνίσταται το υπερβολικόν των δύο ποσών;”, ήταν η εύλογη ερώτηση των δημοσιογράφων και ο Λέανδρος Ρακιντζής “κατάπιε την γλώσσα του”!

“Μπορούμε να βελτιώσουμε τη διαδικασία”, ήταν η αμήχανη απάντηση του γενικού επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης και το γραφείο του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη γέμισε συγκαταβατικά χαμόγελα…