Μεγάλη νίκη του Αγωνιστικού Μετώπου στις εκλογές στους Γιατρούς του ΕΟΠΥΥ στην Αττική

Θριαμβευτική νίκη με πολλαπλά πολιτικοσυνδικαλιστικά μηνύματα πέτυχε το Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών ΕΟΠΥΥ που στηρίχτηκε από τις δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστράς.

Με μεγάλη συμμετοχή διεξήχθησαν οι εκλογές του ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, του συλλόγου των γιατρών των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ στην Αττική.

Η παράταξη της ΝΔ που είχε μέχρι τώρα μεγάλη αυτοδυναμία περιορίστηκε στη δεύτερη θέση με μεγάλη διαφορά από το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα για το ΔΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ριζοσπαστική Αριστερά)   377     6 ΕΔΡΕΣ

ΕΝΩΤΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ (ΔΑΚΕ)   306    4 ΕΔΡΕΣ

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ (ΠΑΣΚ)  102   2 ΕΔΡΕΣ

ΔΗΠΑΚ (ΠΑΜΕ)   68   1 ΕΔΡΑ

ΑΙΚ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ)  40    —

ΑΡΣΙ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ)  32   —

Τα αποτελέσματα αυτά αφενός αποτελούν δικαίωση των θέσεων και των αγώνων των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στο χώρο των γιατρών του πρώην ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ, αλλά στερούν και κάθε νομιμοποίηση στα σχέδια της μνημονιακής κυβέρνησης για πλήρη διάλυση και ιδιωτικοποίηση της ΠΦΥ με διαθεσιμότητες και απολύσεις χιλιάδων εργαζόμενων.

Σε δήλωση που έκανε στην ιστοσελίδα ygeia360.gr, ο πλειοψηφών της μετωπικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ «Αγωνιστικό Μέτωπο Ιατρών ΕΟΠΥΥ Αττικής», Παναγιώτης Ψυχάρης τονίζει τα εξής:

«Οι εκλογές των γιατρών των μονάδων ΕΟΠΥΥ(πρώην ΙΚΑ) ανέδειξαν πρώτη δύναμη το ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑΤΡΩΝ. Η μαζικότατη συμμετοχή στις εκλογές σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το ιατρικό κίνημα, την ίδια στιγμή που η δημόσια υγεία εξοντώνεται με τις εντολές της τρόικας και την κυβερνητική πολιτική. Η παράταξη μας θα είναι το μέτωπο πρώτης γραμμής για την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας και την εναντίωση σε κάθε μορφή αμφισβήτησης των εργασιακών σχέσεων του προσωπικού της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».