Νέο κύμα λουκέτων – διαθεσιμοτήτων – απολύσεων στα Νοσοκομεία του κέντρου και της περιφέρειας

26

Είχαμε αναφερθεί επανειλημμένα ότι οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις και τα λουκέτα στα Νοσοκομεία θα συνεχιστούν κατά κύματα ενώ τις αρχικές διαβεβαιώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη, ότι δηλαδή δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας εργαζόμενος των Νοσοκομείων, δεν μπορεί κανένας να τις παίρνει στα σοβαρά.

style=”margin: 0cm 0cm 6pt;”>Πρόσφατα επισημάναμε, με αφορμή την συνέντευξη Γεωργιάδη στον Επενδυτή, το γεγονός ότι ο Άδωνης Γεωργιάδης δεν απάντησε στο ερώτημα αν θα υπάρξουν απολύσεις εργαζομένων στα Νοσοκομεία που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα στο δεύτερο κύμα. Ήταν μια έμμεση επιβεβαίωση των αρχικών μας ισχυρισμών ότι στο τέλος αυτής της διαδικασίας, η υγεία θα μετρά ”θύματα”, αφού χιλιάδες εργαζόμενοι θα οδηγηθούν στην απόλυση.

Σήμερα το δημοσίευμα του iatropedia και οι δηλώσεις του Διοικητή της Α ΥΠΕ, ότι στο δεύτερο κύκλο λουκέτων και διαθεσιμοτήτων, που δεν είναι και ο τελευταίος, θα ξαναμπούν στο στόχαστρο εκτός από τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας ξανά και τα Νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης δείχνει ότι οι διαβεβαιώσεις Άδωνη δεν έχουν πλέον καμία σημασία.

Πηγές, που μπορεί και να θεωρούνται αξιόπιστες, μιλούν για 3-4 χιλιάδες εργαζόμενους των Νοσοκομείων που θα μπουν σε διαθεσιμότητα στο δεύτερο κύμα, χωρίς να υπολογίζουμε το τρίτο κύμα που θα ακολουθήσει αλλά και την σχεδόν σίγουρη προσπάθεια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση των εργαστηρίων και των τμημάτων πληροφορικής.

Αν έτσι έχουν τα πράγματα τα δημόσια Νοσοκομεία στο τέλος αυτού του κύκλου θα είναι πλήρως ιδιωτικοποιημένα και θα παρέχουν δωρεάν μόνο ψήγματα υπηρεσιών προς τους πολίτες, ενώ για τις υπόλοιπες θα καλούνται να πληρώνουν ακριβά. Ταυτόχρονα χιλιάδες εργαζόμενοι θα δουν την πόρτα της εξόδου μέσω των διαθεσιμοτήτων ή και άμεσες απολύσεις.

Το ερώτημα είναι αν θα παραμείνουμε απαθείς περιμένοντας ο καθένας ξεχωριστά της δική του σφαγή, ή όλοι μαζί θα αγωνιστούμε μαζί με όλη την κοινωνία που θα κληθεί να πληρώσει και αυτή ακριβά το μάρμαρο για να έχει υπηρεσίες υγείας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα από το iatropedia.

Έρχεται το 2ο κύμα κινητικότητας-εξπρές σε νοσοκομεία Αττικής και Περιφέρειας!

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Άρον άρον θα βγουν πια οι λίστες με τα ονόματα των εργαζομένων που θα πρέπει αναγκαστικά να μετακινηθούν σε άλλο χώρο εργασίας ελέω τρόικας.

Ήδη τα στελέχη του υπουργείου Υγείας ετοιμάζουν λίστες με θέσεις και ειδικότητες που πρέπει να καλυφθούν και αντίστοιχα σε συνεννόηση με τους περιφερειάρχες υγείας συμπληρώνουν και τα ονόματα. 

Άλλωστε ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει δημοσίως ότι τα πάντα θα πρέπει να έχουν ξεκινήσει μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, το οποίο βέβαια δεν είναι και μακριά. 

Όμως οι χρόνοι είναι ακόμη πιο πιεστικοί εξαιτίας και των απαιτήσεων της τρόικας που ζητά εδώ και τώρα την κεφαλή επί πίνακι δημοσίων υπαλλήλων.   

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Standards Money Conference 2013 ο Διοικητής της Α’ ΥΠΕ Βασίλης Κοντοζαμάνης στο δεύτερο Κύμα Κινητικότητας ενεργό ρόλο θα έχουν τα Νοσοκομεία της Αττικής εκτός βέβαια από αυτά της περιφέρειας.

Να σημειωθεί ότι στα νοσοκομεία της Αττικής έχει ολοκληρωθεί ήδη η κινητικότητα σε 8 μεγάλα νοσοκομεία ενώ αναμένεται να μπούνε στο στόχαστρο και τα υπόλοιπα του Λεκανοπεδίου. Από τα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιφέρειας πάντως ο αριθμός των εργαζομένων που θα μπούνε στον πάγο δεν αναμένεται να είναι πάνω από 900, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.