Δυστυχώς δεν κοκκινίζουν…

37

Σχόλιο της Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών

Σήμερα το πρωί αποκαλύψαμε στην ιστοσελίδα μας ότι το Αττικό Νοσοκομείο έμεινε ουσιαστικά με άδεια ταμεία με αποτέλεσμα η Διοίκηση του να καλέσει με έγγραφό της τους Διευθυντές των κλινικών να σταματήσουν τακτικά χειρουργεία και εισαγωγές και να καλύψουν μόνο τα απολύτως επείγοντα περιστατικά.

Στο έγγραφο της Διοίκησης του Νοσοκομείου φαίνεται καθαρά ότι ενήμερη γι αυτή την ενέργεια ήταν η 2η Υγειονομική Περιφέρεια και προφανώς μέσα από αυτή και το Υπ. Υγείας.

Η είδηση αναπαράχθηκε στα περισσότερα siteπου ασχολούνται με θέματα υγείας ως πρώτο θέμα με καυστικά σχόλια για την κατάσταση που οδηγεί η μνημονιακή κυβερνητική πολιτική τα Νοσοκομεία.

Το Υπ. Υγείας και ο λαλίστατος κατ’ άλλα κ. Γεωργιάδης στην προσπάθεια να συγκαλύψει τις ευθύνες του που προκύπτουν από τον οικονομικό στραγγαλισμό που έχει επιβάλει στα Νοσοκομεία, «κρύβεται» ουσιαστικά πίσω από τη σημερινή ανακοίνωση της Διοίκησης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας σύμφωνα με την οποία σήμερα αντελήφθη το πρόβλημα και προσέτρεξε να άμεσα να το αντιμετωπίσει. Εμφανίζει μάλιστα με νέο μήνυμα στο twitter, κατά την προσφιλή τακτική του, το πρόβλημα ως μια απλή υπηρεσιακή διαφωνία…

Κρύβεται παρότι γνωρίζει ότι στα περισσότερα Νοσοκομεία υπάρχουν «κόκκινοι» κωδικοί με υπερβάσεις στις δαπάνες, λόγω της καρατόμησης των προϋπολογισμών τους και οι οικονομικές υπηρεσίες κάνουν μεγάλες περικοπές ή δεν αγοράζουν αναγκαία υλικά αφού τα Νοσοκομεία πλέον έχουν μείνει ουσιαστικά με άδεια ταμεία.

Δεν σταματά όμως εδώ αφού ετοιμάζει, ως ο ποιο μνημονιακός υπουργός, νέες περικοπές στα προγράμματα προμηθειών του 2014 που θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια είτε σε κλείσιμο δεκάδων Νοσοκομείων και ταυτόχρονα σε αναστολή λειτουργίας μεγάλου μέρους από τις σημερινές κλινικές και υπηρεσίες των άλλων Νοσοκομείων. Ίσως σκέφτεται ότι αυτός είναι πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μπουν τα λουκέτα που σχεδιάζει μαζί με την τρόικα σε νοσοκομεία και δομές υγείας.

Οι κωδικοί αγορών μπορεί να «κοκκινίζουν» όμως η μνημονιακή κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπ. Υγείας παρά τις τεράστιες ευθύνες για τη διάλυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και των Νοσοκομείων δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει τον ίδιο «κίνδυνο».

Προηγούμενο άρθροΟ. Γεροβασίλη: Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στα εργαστήρια του Ν. Αρτας
Επόμενο άρθροΆγριο ηλεκτρονικό φακέλωμα των απεργών από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση