Πρόκληση Γεωργιάδη: Θα κάνω απολύσεις, δοξάστε με!!!

32
georgiadis ad 2

georgiadis ad 2”Εάν, τελικά, γίνουν απολύσεις γιατρών στον ΕΟΠΥΥ, σάς παρακαλώ να μην το χρεώσετε στην τρόικα. Οι αποφάσεις είναι δικές μου. Μην μού πάρει τη δόξα ο Τόμσεν. Δεν είναι σωστό”. Αυτό προκλητικά δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης σήμερα, ανοίγοντας και επίσημα το δρόμο για μαζικές απολύσεις και στο χώρο της υγείας.

Πρόκειται για μια δήλωση πρόκληση για την κοινωνία και τους εργαζόμενους, αφού ο κ. Γεωργιάδης πανηγυρίζει γιατί κάποιοι εργαζόμενοι πετιούνται στο δρόμο.

Ο κ. Γεωργιάδης προφανώς εκδηλώνοντας το αντεργατικό πρόσωο, θεωρεί δόξα και τιμή τις απολύσεις εργαζομένων. Το συνταγματικό δικαίωμα στην εργασία φαίνεται ότι αποτελεί «ψιλά γράμματα» για τον κ. Γεωργιάδη.

Αν υπήρχε το ελάχιστο ίχνος ντροπής σε αυτή τη μνημονιακή συγκυβέρνηση ο Άδωνης Γεωργιάδης μετά από αυτό δεν θα μπορούσε να ασκεί τα υπουργικά του καθήκοντα. Δυστυχώς αυτό μάλλον είναι δύσκολο να το ζητάμε από την μνημονική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

Ταυτόχρονα με τη φράση αυτή περιέγραψε ο υπουργός Υγείας το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η κυβερνητική πολιτική στο χώρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο μαζικών απολύσεων στο χώρο της Υγείας.

Μπορεί ο Άδωνις Γεωργιάδης να αναφέρθηκε μόνο στους Γιατρούς του ΕΟΠΥΥ όμως η ψευτοαξιολόγηση που προωθεί η συγκυβέρνηση θα αγκαλιάσει όλο το χώρο της υγείας και θα αποτελέσει όπως επανειλημμένα έχουμε πει ένα ακόμα όχημα για μαζικές απολύσεις.

Ταυτόχρονα ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι αποτελεί κεντρική κυβερνητική απόφαση είναι να μετατραπεί ο ΕΟΠΥΥ σε ‘αγοραστή’ και να πάψει να είναι “πάροχος” υπηρεσιών Υγείας ανοίγοντας το δρόμο για λουκέτα σε υπηρεσίες και πλήρη ιδιωτικοποίηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Στο θέμα των απολύσεων των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός ανέφερε ότι θα μετρηθούν οι ανάγκες του νέου ΕΟΠΥΥ. Στην περίπτωση που κριθεί ότι οι γιατροί είναι περισσότεροι απ΄ όσους χρειάζεται ο νέος ΕΟΠΥΥ, (αλήθεια ποιος αφού δεν θα παρέχει υγειονομικές υπηρεσίες) θα υπάρξουν απολύσεις, με βάση την αξιολόγησή τους, η οποία θα προηγηθεί.