Εκλογική επιτυχία του Αγωνιστικού Μετώπου στην Ομοσπονδία Γιατρών του ΕΟΠΥΥ

Μεγάλη εκλογική επιτυχία του Αγωνιστικού Μετώπου Γιατρών στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Γιατρών του ΕΟΠΥΥ που έγινε για την εκλογή αντιπροσώπων στο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Το Αγωνιστικό Μέτωπο έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας και όχι μόνο κατάφερε να εκπροσωπηθεί αλλά αναδείχτηκε δεύτερη δύναμη εκλέγοντας δύο αντιπροσώπους.

Το Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών που στηρίχτηκε από της δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, έκανε δυναμική εμφάνιση στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας σε μια περίοδο που κρίνεται το μέλλον του ΕΟΠΥΥ και γενικότερα η ύπαρξη δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αλλά και το εργασιακό μέλλον των γιατρών και των εργαζόμενων στον οργανισμό.

Οι δυνάμεις του Αγωνιστικού Μετώπου έκαναν σαφές στο Συνέδριο ότι απαιτείται να ενταθεί ο αγώνας ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές στην υγεία με στόχο την αποτροπή της διάλυσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ και του ΕΣΥ αλλά και των μαζικών απολύσεων που σχεδιάζει η μνημονιακή συγκυβέρνηση.

Τις δυνάμεις τους είδαν μειούμενες οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ οι οποίες κατέλαβαν η μεν ΔΑΚΕ 4 αντιπροσώπους για το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ η δε ΠΑΣΚ 1 έδρα.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Αγωνιστικό Μέτωπο 18 ψήφους 2 έδρες

ΔΑΚΕ 45 ψήφους 4 έδρες

ΠΑΣΚ 14 ψήφους 1 έδρα

ΔΗΠΑΚ 3 ψήφους 0 έδρες