Πανθεσσαλική κινητοποίηση στη Λάρισα ενάντια στα λουκέτα και τις διαθεσιμότητες

Μεγάλη συγκέντρωση και διαδήλωση πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων της Θεσσαλίας σήμερα στη Λάρισα νεάντια στη συρίκνωση και το κλείσιμο δομών υγείας και τις εκατοντάδες διαθεσιμότητες εργαζομένων από τα Νοσοκομεία της περιοχής που είναι έτοιμη να εξαγγείλει η συγκυβέρνηση.

Όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της περιοχής μιλούν για πολύ μεγάλη κινητοποίηση παρά τη συνεχή βροχή κάτω από την οποία πραγματοποιήθηκε. Οι εργαζόμενοι δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα και δεν πείστηκαν από τις διαβεβαιώσεις που «απέστειλε» ο Άδωνης Γεωργιάδης στην προσπάθεια να καλμάρει τις αντιδράσεις.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Αντπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και επικεφαλής της αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών Π. Παντέλης.

Δείτε ένα σχετικό δημοσίευμα από την ηλεκτρονική σελίδα του larisanet

ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανθρώπινο «ποτάμι» κατά της διαθεσιμότητας

Του Γιάννη Ανδρεάκη

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν στάθηκαν ικανές νεα μειώσουν τον όγκο και τον παλμό της μεγάλης πορείας που πραγματοποίησαν σήμερα νωρίς το μεσημέρι στη Λάρισα οι εργαζόμενοι νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της Θεσσαλίας.

Σημείο συνάντησης ήταν η πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου συγκεντρώθηκαν εργαζόμενο του ΓΝΛ, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Κέντρων Υγείας του νομού, ενώ σημαντική ήταν η παρουσία από τα Γενικά Νοσοκομεία Βόλου, Καρδίτσας και Τρικάλων.

Λίγο μετά τις 12 ξεκίνησε η πορεία, η οποία ξεπέρασε κατά πολύ τα χίλια άτομα, ενώ ήταν δυναμική σε παλμό, με τα συνθήματα κατά της διαθεσιμότητας στα νοσοκομεία, αλλά και της στήριξης της Δημόσιας Υγείας να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Kατά διαστήματα η βροχή ήταν έντονη, όμως αυτό δεν μείωνε την αγωνιστικότητα των συγκεντρωμένων, οι οποίοι και κατευθύνθηκαν στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Εκεί χαρακτηριστική ήταν η σκηνή όταν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους με… ντουντούκα.

Ο κ. Αγοραστός υπογράμμισε ότι κρίσιμο στοιχείο είναι η αποστολή του σχετικής εισήγησης από την πλευρά του διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Λάζαρου Μακρή, η οποία και αναμένεται να υποβληθεί αύριο, στην οποία να γίνεται αναφορά πως «χρειάζονται όλοι οι εργαζόμενοι και δεν περισσεύει κανένας».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας αφού τόνισε τον εξοπλισμό Κέντρων Υγείας της Θεσσαλίας και στην ανάγκη να τρέξουν γρήγορα οι διαγωνισμοί έκλεισε δηλώνοντας στους εργαζόμενους «συνεχίζουμε αγωνιστικά μαζί σας».

Οι συγκεντρωμένοι τερμάτισαν την πορεία τους στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.