1233 διαθεσιμότητες τώρα, ακολουθούν χιλιάδες μαζί με δεκάδες λουκέτα σε Νοσοκομεία

Η επιχείρηση διάλυσης των Νοσοκομείων και η μετατροπή όσων απομείνουν σε πτωχοκομεία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχέδια «κατεδάφισης» και «εξαφάνισης» Νοσοκομείων, κλινικών και υπηρεσιών υγείας που συνοδεύονται από λίστες ντροπής που περιέχουν κλάδους εργαζομένων και τους αριθμούς των υποψήφιων θυμάτων που οδεύουν στη διαθεσιμότητα.

Σήμερα αποκαλύφθηκε ένα ακόμα τέτοιο σχέδιο που οδηγεί στο κλείσιμο έναν μικρό αριθμό Νοσοκομείων, περίπου 10, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα ακολουθήσουν αρκετά κύματα λουκέτων και διαθεσιμοτήτων το επόμενο χρονικό διάστημα.

Μόνο από αυτό το κύμα σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα πάνω από χίλιοι εργαζόμενοι οδεύουν στην διαθεσιμότητα με αβέβαιο το μέλλον τους, αφού για να παραμείνουν στο σύστημα θα πρέπει να ανευρεθεί αντίστοιχος αριθμός θέσεων στην περιοχή που εργάζονται.

Αυτό μάλλον φαίνεται αδύνατο σε κάποιες περιπτώσεις αφού στο επίπεδο του Νομού δεν υπάρχουν αντίστοιχες νοσοκομειακές μονάδες. Ακόμα και στην περίπτωση που υπάρξουν θέσεις μέσα στα όρια του Νομού οι χιλιομετρικές αποστάσεις που πρέπει να διανύσουν αυτοί οι εργαζόμενοι είναι τόσο μεγάλες που θα εξαφανίζει το μεγαλύτερο μέρος του μισθού τους.

Έχουμε επισημάνει βεβαίως ότι τα λουκέτα και οι διαθεσιμότητες δεν θα σταματήσουν αν δεν πιαστεί τουλάχιστον ο «στόχος» να περιοριστούν τα Νοσοκομεία στα 82, αριθμό που έχουν συμφωνήσει Κυβέρνηση και τρόικα. Η απόσταση σήμερα από αυτό τον αριθμό είναι μεγάλη, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι διαθεσιμότητες θα είναι χιλιάδες και θα αποτελέσουν τη δεξαμενή για τις απολύσεις στο χώρο της υγείας.

Την ίδια ώρα το μνημονιακό μέτωπο φαίνεται ότι βρίσκεται σε απόλυτη σύγχυση γνωρίζοντας ότι αυτά τα μέτρα μπορεί να ξεσηκώσουν θύελλα αντιδράσεων. Φοβάται ότι αυτές οι αντιδράσεις μπορεί να αποτελέσουν την αρχή του τέλους για τη συγκυβέρνηση και ίσως το τέλος των μνημονιακών πολιτικών. Το κοινωνικό μέτωπο για την υπεράσπιση των Δημόσιων δομών υγείας, των Νοσοκομείων και των μονάδων του ΕΟΠΥΥ φαίνεται ότι αυτή την ώρα αποκτά τεράστια σημασία. Τα πρώτα βήματα έχουν γίνει αλλά δεν επαρκούν για να σταματήσουν την κυβερνητική επίθεση. Πρέπει τώρα να επιταχύνουμε τα βήματα, να συντονίσουμε τις δράσεις, να βάλουμε φραγμό στα Κυβερνητικά σχέδια. Ίσως για πρώτη φορά μπορούμε να πετύχουμε μια μεγάλη νίκη εμποδίζοντας να υλοποιηθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις. Ο φόβος που έχει καταλλαβει την κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπ. Υγείας, οι σπασμωδικές κινήσεις που κάνει καθημερινά επιβεβαιώνει αυτό τον ισχυρισμό.

Δείτε σχετικά με τα κυβερνητικά σχέδια δημοσίευμα από το PatrasTimes.gr