Σε κατάσταση πανικού και σύγχυσης το μνημονιακό μέτωπο στην υγεία

26

Σε κατάσταση σύγχυσης φαίνεται ότι βρίσκεται η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αφού διαπιστώνει καθημερινά ότι το κύμα των αντιδράσεων απέναντι στην πολιτική διάλυσης του Δημόσιου συστήματος υγείας συναντά τεράστιες αντιδράσεις.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το γεγονός ότι από ώρα σε ώρα αλλάζει θέση και εξαγγέλλει και στη συνέχει μαζεύει τις εξαγγελίες, όπως έγινε και στην περίπτωση των αποφάσεων για διάλυση των ψυχιατρικών Νοσοκομείων.

Φαίνεται ότι η άμεση αντίδραση των εργαζομένων και οι έντονες διαμαρτυρίες φορέων και χρηστών, εξανάγκασε την ηγεσία του Υπ. Υγείας να μαζέψει τις αποφάσεις του και να επιχειρήσει να χρεώσει την ευθύνη για τις διαρροές στον ΔΗΜΑΡίτη διοικητή της 2ης ΥΠΕ.

Το ίδιο έργο «παίχτηκε» και στην περίπτωση των διαθεσιμοτήτων στην περιοχή της Θεσσαλίας που ο Άδωνης Γεωργιάδης μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων «μάζευε» τις διαθεσιμότητες που είχαν πληροφορηθεί οι εργαζόμενοι από το στόμα των παραγόντων στην αντίστοιχη ΥΠΕ.

Ταυτόχρονα φαίνεται ότι στο Υπουργείο Υγείας παίζεται και ένα πολιτικό παιχνίδι ανάμεσα στον Υπ. Υγείας και την Υφυπουργό κ. Μακρή που αρκετοί το αποδίδουν στο γεγονός ότι το Μαξίμου αντιμετωπίζει με δυσαρέσκεια τις κορώνες που εκτοξεύει καθημερινά ο Άδωνης Γεωργιάδης. Η σημερινή διάψευση της κ. Μακρή σχετικά με τις αποφάσεις για τα Ψυχιατρεία που φαίνεται ότι είχε δρομολογήσει ο Υπ. Υγείας μάλλον είναι μέρος αυτού του πολιτικού σχεδίου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως αυτό που θα καθορίσει τις εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα είναι η δράση του Λαϊκού παράγοντα που για το χώρο της υγείας ίσως αποτελέσει και τη θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων.

Η διάλυση των Νοσοκομείων και των μονάδων του ΕΟΠΥΥ, οι κινητοποιήσεις που φαίνεται να φουντώνουν ενάντια στην επιχείρηση αντιμεταρρύθμιση στην Υγεία, γεννά το φόβο στη συγκυβέρνηση να της προκύψει ένα μεγάλο κύμα αντιδράσεων «από το πουθενά». Αυτός ο αστάθμητος παράγοντας είναι που έχει φέρει τρικυμία στο μνημονιακό μέτωπο και ίσως οδηγήσει το καράβι να βυθιστεί αύτανδρο.