Ενωτική Κίνηση Δρομοκαϊτειου: Η «ψύχωση» του Υπουργείου Υγείας αδειάζει τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τα ειδικά ψυχιατρικά νοσοκομεία (ΨΝΑ, ΨΝΘ, Δρομοκαΐτειο), όπου μέσα από αντιφατικές δηλώσεις, από την μία μεριά του αρμόδιου Διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Ευδοκιμίδη και από την άλλη, της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, επιχειρείται να εμπεδωθεί κλίμα ανασφάλειας και σύγχυσης, ενώ αποκαλύπτεται ότι το μόνο σχέδιο της κυβέρνησης είναι η διάλυση της ψυχιατρικής περίθαλψης. Είναι φανερό ότι οι αιφνιδιαστικές κινήσεις κινητικότητας-διαθεσιμότητας των εργαζομένων, οι δηλώσεις και οι διαρροές για μετακίνηση κλινικών και ασθενών, όχι μόνο δεν συνιστούν ψυχιατρική μεταρρύθμιση αλλά οδηγούν στον οριστικό ενταφιασμό της.

Το ζητούμενο είναι να καλυφθούν με επάρκεια οι δραματικές ανάγκες παροχής ψυχιατρικής φροντίδας και όχι να κλείνουν όπως-όπως δομές και να τίθενται σε κίνδυνο η περίθαλψη των ασθενών και ειδικότερα η ψυχιατρική εφημερεία της Αττικής.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να μην παίζει παιχνίδια στον ευαίσθητο χώρο της Ψυχικής Υγείας και να αποσύρει εδώ και τώρα τα ανερμάτιστα σχέδιά της.

Η ψυχική υγεία έχει ανάγκη από ριζικές αλλαγές στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των δημόσιων δομών και της κοινοτικής φροντίδας.

Συνάδελφοι

Σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζικά και ενωτικά στην 4ωρη στάση εργασίας 09:00πμ-13:00μμ την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013, που συναποφάσισαν τα σωματεία και οι εργαζόμενοι των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων (ΨΝΑ,ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ,ΨΝΘ).

Στις 10:00πμ θα ακολουθήσει συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Ψυχικής Υγείας

Ανοικτά Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, καμμία μείωση κλινών-κλινικών

Επαρκής χρηματοδότηση του ΕΣΥ

Καμμία εκχώριση δομών στεγαστικού τύπου σε ΜΚΟ

Καμμία κινητικότητα-διαθεσιμότητα εργαζόμενου

Ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και της κυβέρνησης

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ