ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! Απολύουν εργαζόμενους, διώκουν συνδικαλιστές, διαλύουν την Υγεία!

Το τελευταίο διάστημα εκτυλίσσεται μια ολομέτωπη επίθεση στο κόσμο της εργασίας και τα κοινωνικά αγαθα με αρχή την ΕΡΤ, τους Δήμους, το Δημόσιο σχολείο και έπειτα τα Δημόσια Πανεπιστήμια και την Υγεία με στόχο την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τη συρρίκνωση των κοινωνικών δικαιωμάτων, το ξεπούλημα του Δημόσιου πλούτου.

Στο χώρο της υγείας, συγκυβέρνηση-τρόικα, με τον αδίστακτο εντολοδόχο υπουργό Α.Γεωργιάδη, εφαρμόζοντας τη λογική του δόγματος «σοκ και δέος», βάζουν τις τελευταίες πινελιές για την πλήρη διάλυση και ιδιωτικοποίησή της Δημόσιας Υγείας, πυροδοτώντας μια ακόμα μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση.

Οι δηλώσεις Γεωργιάδη ότι εκπροσωπεί τον ιδιωτικό τομέα, η κυνική ομολογία της αδυναμίας και της βούλησης να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες σε υγειονομική περίθαλψη όλων των πολιτών, οι τηλεαπολύσεις,η τρομοκράτηση των εργαζομένων, η δημόσια διαπόμπευση των υγειονομικών, η ενεργοποίηση απεργοσπαστικών μηχανισμών, αποδεικνύουν τη πρωτοφανή ακροδεξιά εκτροπή της συγκυβέρνησης.

Η δημόσια υγεία διαλύεται την ώρα που η κοινωνία τη χρειάζεται όσο ποτέ!

Οι δαπάνες Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης μειώνονται περαιτέρω κατά 2,26 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2013 με μείωση των λειτουργικών δαπανών των νοσοκομείων από 1,9 δισ. στο 1,6 δισ., και μείωση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης στο 1% του ΑΕΠ, από 2,3 δισ. στα 2 δις.

-μεθοδεύται νέο κύμα συγχωνεύσεων Νοσοκομείων, κατάργησης Τμημάτων, Κλινικών, Μονάδων ενώ πολλαπλασιάζονται τα υποστελεχωμένα Τμήματα που αδυνατούν να καλύψουν τις εφημερίες.

-χιλιάδες νέες διαθεσιμότητες/απολύσεις εργαζομένων στο χώρο της υγείας και κατάργηση οργανικών θέσεων με τη διαδικασία του «ξαφνικού θανάτου».

– πάνω από 200 έτοιμες κλίνες ΜΕΘ παραμένουν κλειστές, με τραγικές συνέπειες και απώλειες  χιλιάδων ανθρώπων.

– 3.500.000 έφτασε ο αριθμός των ανασφάλιστων- αποκλεισμένων από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας

– το 28% των ασθενών αναγκάζεται να διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή του λόγω οικονομικής αδυναμίας

– αυξάνεται η φαρμακευτική δαπάνη για τους ίδιους τους ασθενείς ασθενείς από το 12% στο 24%ς (οι ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην Ελλάδα είναι οι μεγαλύτερες στην Ε.Ε., διπλάσιες από το Βέλγιο και την Ελβετία!!) 

– επιβάλλουν νέο χαράτσι 25 ευρώ ανά νοσηλεία και 1 ευρώ ανά συνταγή.

Ακριβές αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Η μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αποκλειστικά αγοραστή υπηρεσιών υγείας προσφέρει απλόχερα δις ευρώ στον κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα ,τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές και τις αλυσίδες των διαγνωστικών κέντρων. Ταυτόχρονα αφήνει εκτεθειμένους ασθενείς και υγειονομικούς που καλούνται να πληρώνουν τις υπερβάσεις από την τσέπη τους.

Οι περίπου 10.000 εργαζόμενοι είναι πλέον ξεκρέμαστοι, μαζί και οι δομές όπου εργάζονται σήμερα. Όσες μονάδες υγείας (πρώην ΙΚΑ) απομείνουν μετά τα κλεισίματα θα ενοποιηθούν με τα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ ακολουθώντας την προοπτική της πλήρους διάλυσης , της τραγικής έλλειψης προσωπικού και υποδομής, και των τεράστιων καθυστερήσεων στην καταβολή των δεδουλευμένων.

Το νοσοκομείο της Κέρκυρας στα πρόθυρα κατάρευσης , οι εργαζόμενοι υπό διωγμό!

Η απαγόρευση των προσλήψεων παρά τις συνταξιοδοτήσεις και τα τεράστια οργανικά κενά, η περικοπή των προϋπολογισμού τα τελευταία 3 χρόνια κοντά στο 50%, η υποβάθμιση των ΚΥ, έχουν στραγγαλίσει το Νοσοκομείο μας.

Με συνεχείς παρεμβάσεις μας σε περιφέρεια, δήμο, διοίκηση του νοσοκομείου για τα μεγάλα προβλήματα υποστελέχωσης, είχαμε προειδοποιήσει για τη διαθεσημότητα- κινητικότητα εργαζομένων στα νοσοκομεία της επαρχίας καθώς και το νησί μας.

Η αρχή γίνεται με τους οδηγούς ασθενοφόρων η ενδεχόμενη κινητικότητα των οποίων οδηγεί νομοτελειακά σε απολύσεις και κατάργηση οργανικών θέσεων!! Στα πλαίσια της παράδοσης του τομέα των διακομιδών ασθενών στους ιδιώτες, αγνοούν για ακόμα μια φορά τις επείγουσες ανάγκη άμεσης κάλυψης υγειονομικών δομών που κοστίζουν ζωές στο ντόπιο πληθυσμό, και δημιουργούν φραγμούς ακόμα και για την απλή μετάβαση στο νοσοκομείο.

Την ίδια στιγμή στοχοποιούν τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους για να στρέψουν την κοινωνία εναντίον τους και να γλιτώσουν την απονομή ευθυνών για το εφιαλτικό χάλι που έχουν δημιουργήσει με την πολιτική τους. Οι πολίτε όμως γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι εργαζόμενοι στα δημόσια Νοσοκομεία μάχονται με φιλότιμο και αυτοθυσία για να τα κρατήσουν σε αξιοπρεπή λειτουργία καθώς οι πολιτικές της Κυβέρνησης οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση και την απαξίωση των Δημόσιων δομών της Υγείας.

Η στοχοποίηση συνδικαλιστών με ΕΔΕ και τρομοκρατία για απολύσεις θυμίζουν μαύρες εποχές » πιστοποιητικών πολιτικών φρονημάτων», »αποφασίζομεν και διατάσσομεν», εποχές που ο Λαός μας έχει ξεπεράσει με την οργανωμένη μάχη και αντίθεσή του. 

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ!

Στον υπουργό της τρόικας που όπου σταθεί κραυγάζει υπέρ της πολιτικής που σπέρνει την απόγνωση στο λαό ΑΠΑΝΤΑΜΕ:

  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και υπηρεσιών σύμφωνα με τον ιδρυτικό οργανισμό του νοσοκομείου. Μόνο έτσι μπορούν να αναπτυχτούν όλες οι κλειστές κλινικές , οι νοσηλευτικές πτέρυγες, τα χειρουργεία, οι μονάδα εντατικής θεραπείας , το αυτοτελές τμήμα ΤΕΠ
  • Να δοθούν άμεσα όλα τα οφειλόμενα ρεπό και οι κανονικές άδειες του 2012-2013.
  • Απαιτούμε να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο και να καταργηθεί το βάρβαρο καθεστώς της διαθεσιμότητας – κινητικότητας. 
  • Να καταργηθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ της επίσκεψης στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και να μην νομοθετηθεί το 25ευρω για την εισαγωγή στα νοσοκομεία. Τα νοσοκομεία ανήκουν στον λαό, δεν είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις.
  • Κάτω τα χέρια από τους συναδέλφους , όχι στις συνδικαλιστικές διώξεις
  • ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΥΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

Διαμηνύουμε στον υπουργό της οριστικής διάλυσης της δημόσιας υγείας ότι, το κομμάτι των μάχιμων και έντιμων υγειονομικών που με κόπο εδώ και χρόνια κρατάει σε λειτουργία τα νοσοκομεία , δε συναινεί, δεν εκβιάζεται και δε τρομοκρατείται. Θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά του, μαζί με τους ασθενείς και το λαό, σε ένα ενιαίο κίνημα ανατροπής αυτής της πολιτικής. Είμαστε αποφασισμένοι, μέχρι το τέλος.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΓΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ