Συνεχίζουν έως τις 13 Δεκέμβρη τις κινητοποιήσεις οι Γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Τη συνέχιση των απεργιών έως την ερχόμενη Παρασκευή (13/12) αποφάσισαν οι Γιατροί των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ μετά την άρνηση του υπουργείου να πάρει πίσω τις απειλές για απολύσεις και την επιμονή του στη διάλυση της Δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ κάνει λόγο για προσβολή των απεργών γιατρών και απαξίωση της περίθαλψης, που εγκλωβίζει τους ασφαλισμένος σε αδιέξοδο αναφέροντας ότι μετά την «προκλητική στάση του Υπουργείου Υγείας στον ΟΜΕΔ αποφάσισε την παράταση των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου» από τις 10 έως και τις 13 Δεκεμβρίου.

Οι γιατροί  του ΕΟΠΥΥ καταλογίζουν στην Αριστοτέλους επικοινωνιακά παιχνίδια, ατελείωτες μιντιακές ώρες και αρκετή λάσπη ενώ υποστηρίζουν ότι «το Υπουργείο έπερεπε να έκανε δεύτερες σκέψεις, μετά την πρωτοφανή επιτυχία της κινητοποίησης, να έδειχνε τον απαραίτητο σεβασμό στους απεργούς αλλά κυρίως στους πολίτες που απαιτούν την αξιοπρεπή λειτουργία των δημόσιων πολυιατρείων».
«Αντί λοιπόν για τη σοβαρή αντιμετώπιση και τις εποικοδομητικές προτάσεις, εισπράξαμε πολιτικά τεχνάσματα με σκοπό τη διάλυση της απεργίας. Πρότειναν ένα μήνα παράταση, αν λύσουμε την απεργία χωρίς φυσικά να παίρνουν πίσω δηλώσεις για τις απολύσεις των συναδέλφων μας.
Ποιον κοροϊδεύουν τελικά; Ας παρουσιάσουν ξεκάθαρα στους Έλληνες ασφαλισμένους την περίφημη μεταρρύθμιση. Τι θα κοστίσει, τι θα πληρώσουν από την τσέπη τους, θα λειτουργήσουν εργαστήρια και μηχανήματα που έχουν πληρώσει με το υψηλότατο ασφάλιστρό τους διαχρονικά;
Για την ταμπακιέρα ούτε λέξη», σημειώνει η Ομοσπονδία και καλεί για ακόμα μια φορά την Κυβέρνηση να επιδείξει την υπεύθυνη στάση απέναντι στα προβλήματα της περίθαλψης και το Υπουργείο να προσέλθει στο διάλογο από μηδενική βάση χωρίς προαπαιτούμενα και εμμονές για ανθρωποθυσίες. Ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί μέχρι την τελική νίκη».

Νέες απειλές από τον Άδωνη Γεωργιάδη

Την ίδια ώρα που οι Γιατροί του ΕΟΠΥΥ συνεχίζουν με μεγάλη συμμετοχή τις κινητοποοιήσεις τους σε σημερινές δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας εκτόξευσε νέες απειλές κατά των Γιατρών του ΕΟΠΥΥ σε μια προσπάθεια να σπάσει την κινητοποίηση τους.

Ο Υπουργός Υγείας άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι οι Γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν μέχρι Τετάρτη περιθώριο να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις και να προσέλθουν στο διάλογο, καθώς εκείνη την ημέρα που συζητηθούν οι αλλαγές στη Βουλή και θα ακολουθήσει ο σχεδιασμός του χρονοδιαγράμματος.
Μάλιστα, προειδοποίησε πως θα υπάρξουν και επιπτώσεις για τους απεργούς, αφού η αρχική πρόβλεψη που ήθελε όσους γιατρούς μείνουν εκτός ΠΦΥ, λόγω αφαίρεσης της ειδικότητας τους, να συνεχίσουν να συμβάλλονται με τον ΕΟΠΥΥ, αφαιρείται, αφού δεν σταματούν τις κινητοποιήσεις. Αντίστοιχα, δεν θα τους δίνεται η δυνατότητα μοριοδότησης για το ΕΣΥ, στις θέσεις που θα προκηρυχθούν μετά τις αλλαγές.
Για την κάλυψη, πάντως των ασφαλισμένων, επανέλαβε πως θα λάβει ειδικά μέτρα. Αφενός, θα αυξήσει το πλαφόν στους συμβεβλημένους ιδιώτες γιατρούς έως και τα 400 ραντεβού ανά μήνα από το Δεκέμβριο, αφετέρου θα προχωρήσει στη σύναψη νέων συμβάσεων με ελευθεροεπαγγελματίες.