Ο Α. Γεωργιάδης υπερηφανεύεται όταν υπάρχουν ακόμα κρεβάτια ΜΕΘ κλειστά

22

Σχόλιο της Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών

Πρέπει να έχει κάποιος μεγάλο θράσος προκειμένου να υπερηφανεύεται ότι «άνοιξε» 140 κλίνες ΜΕΘ όταν ο ίδιος αναγνωρίζει ότι σχεδόν 90 κρεβάτια ΜΕΘ παραμένουν κλειστά. Μιλάμε για τις χθεσινές δηλώσεις Άδωνη Γεωργιάδη προς τους υγειονομικούς συντάκτες.

Μάλιστα το θράσος περισσεύει όταν το «άνοιγμα» των κλινών ΜΕΘ επιχειρείται να «ισοσκελιστεί» με το κλείσιμο 11 Νοσοκομείων στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη και τις διαθεσιμότητες χιλιάδων εργαζομένων. 

Αλήθεια, ρωτάμε εμείς, πόσα Νοσοκομεία πρέπει να κλείσει ο κ. Γεωργιάδη και πόσους εργαζόμενους θα στείλει από τα περιφερειακά Νοσοκομεία από την μια άκρη της χώρας στην άλλη, για να ανοίξουν και τα υπόλοιπα κρεβάτια ΜΕΘ;

Όμως το θράσος δεν σταματά εδώ.

Συνδέει άμεσα το άνοιγμα των κλινών ΜΕΘ με τους πόρους που απαιτούνται, λες και οι ανθρώπινες ζωές που κινδυνεύουν εξαιτίας της έλλειψης κλινών ΜΕΘ μπορούν να αποτιμηθούν με οποιοδήποτε κόστος.

Να υπενθυμίσαμε απλώς ότι πριν 3 χρόνια σχεδόν η κ. Ξενογιαννακοπούλου δήλωνε ότι 120 κλίνες ήταν κλειστές και μέσα σε ένα 3μηνο θα τις είχε ανοίξει όλες. Σήμερα βρισκόμαστε σχεδόν στον ίδιο παρανομαστή και από τα χείλη του αντίστοιχου Υπουργού εκτοξεύονται διθύραμβοι για αυτή την «επιτυχία»   

Γι αυτο εμείς λέμε ότι ήρθε η ώρα να τελειώνουμε λοιπόν με αυτές τις πολιτικές

 

Δείτε τις σχετικές δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη

“Θέλω να σας πω ότι χθες είχα την επίσημη ενημέρωση από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, η οποία είναι ένα πραγματικό υπόδειγμα του πώς οι μεταρρυθμίσεις μπορούν να βοηθήσουν στην υγεία των ανθρώπων. Πέρυσι, το Δεκέμβριο του 2012, είχαμε σε λειτουργία 436 κρεβάτια ΜΕΘ. Την ημέρα την οποία ήρθαμε στο Υπουργείο, είχαμε περίπου 400. Από 400 που τα παραλάβαμε, είχαμε ως κεντρικό στόχο να φτάσουμε στο ανώτατο σημείο που είχε φτάσει ποτέ η χώρα, που ήταν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων τα 515 κρεβάτια και λόγω της ετοιμότητας που έπρεπε να έχουμε για τους αγώνες. Υπενθυμίζω ότι το σύνολο της δυνατότητας της χώρας σε κρεβάτια ΜΕΘ είναι 630. Αν δηλαδή είχαμε το 100% του προσωπικού διαθέσιμο και το 100% των πόρων, πράγμα που δεν έχει γίνει ποτέ μέχρι σήμερα ούτε την εποχή της ευμάρειας, θα είχαμε 630 κρεβάτια.

Μετά την εφαρμογή της κινητικότητας και τη μεταφορά προσωπικού, καθώς και μετά την πρόσληψη των εργαζομένων μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, από χθες έχουμε σε πλήρη λειτουργία 542 κρεβάτια. Έχουμε δηλαδή 100 και πλέον κρεβάτια επιπλέον από όσο είχαμε πέρυσι τέτοια μέρα. Έχουμε 140 κρεβάτια περισσότερα από τη μέρα που παραλάβαμε και περίπου 30 κρεβάτια περισσότερα από όσα είχαμε φτάσει ποτέ στην ιστορία μας. Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι χωρίς να ξοδέψουμε λεφτά των φορολογουμένων, μόνο με ορθότερη διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού και των πόρων, μπορούμε να λύνουμε σημαντικά προβλήματα. Για αυτό και τις μεταρρυθμίσεις θα τις συνεχίσουμε.