Πότε θα »ανοίξει» ο αξονικός στην Πέλλα κ. Γεωργιάδη;

Νομός Πέλλας: Πληθυσμός 140.000 κάτοικοι περίπου. Σύμφωνα με τις ενοποιήσεις των Νοσοκομείων έχουμε το Γ.Ν. Πέλλας που αποτελείται από το Γ.Ν. Έδεσσας και το Γ.Ν. Γιαννιτσών. Λειτουργούν επίσης 4 κέντρα Υγείας (Αριδαία, Σκύδρα, Κρύα Βρύση, Άρνισσα ) . Οι εφαρμοζόμενες αντικοινωνικές πολιτικές «εξορθολογίζουν» και «μεταρρυθμίζουν», δηλαδή αποδομούν και καταστρέφουν. Πρώτες στη σειρά των θυμάτων και οι δομές υγείας.

Ελλείψεις προσωπικού δεν αναπληρώνονται, πέρα από ελάχιστους επικουρικούς γιατρούς. Οι λίστες αναμονής ειδικευομένων είναι κενές. Σε λίγο θα λειτουργούμε χωρίς ειδικευόμενους. Αν συνυπολογίσουμε τις κενές θέσεις των ειδικευμένων θα λειτουργούμε με ελλείψεις 50-60% ιατρικού προσωπικού. Αλήθεια πώς θα διεκπεραιώνουμε το έργο μας; πώς θα «βγαίνουν» οι εφημερίες με ασφάλεια για τους ασθενείς , αλλά και τους γιατρούς.

Με τι μέσα θα δουλεύουμε; Ό τι χαλάει , δεν αντικαθίσταται π.χ. ο αξονικός τομογράφος που είναι εκτός λειτουργίας από τις 12 Ιούνη του 2013, εξυπηρετούσε και τα 2 Νοσοκομεία. Τώρα οι ασθενείς του νομού μας εξυπηρετούνται στη Βέροια , στη Θεσ/νικη και στους Ιδιώτες με αύξηση του κόστους, της ταλαιπωρίας αλλά κυρίως της επισφάλειας των βαρέων περιστατικών κατά τη μεταφορά τους.

Εκεί λοιπόν που θα είχαμε εκτός του Αξονικού Τομογράφου στο Γ.Ν. Γιαννιτσών, προμήθεια Αξονικού στο Γ.Ν. Έδεσσας και Μαγνητικού Τομογράφου στο Γ.Ν. Γιαννιτσών, όπως υπόσχονταν κυρίως οι πολιτικοί παράγοντες, ξεμείναμε τελείως. Θα καταλάβουμε ποτέ τις ευθύνες μας; Κινδυνεύουν ζωές. Θα κάνουμε κάτι ουσιαστικό σήμερα; Όχι τα γνωστά περί αποφάσεων που ήδη υλοποιούνται. Αυτά δεν πείθουν.

Γεναρίδης Ισαάκ

Ακτινολόγος, Συντονιστής Διευθυντής