Λαϊκή Επιτροπή κατοίκων Ν.Κόσμου: Να μην κλείσουν τα Ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στη γειτονία μας

«Η ιδέα που επικράτησε στην Ελλάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια ότι δημόσιο σημαίνει τσάμπα είναι καταστροφική» Αυτό ανέφερε ό μνημονιακός Υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης στη Βουλή προκειμένου να δικαιολογήσει τα χαράτσια και την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας.

 

Η προκλητική δήλωση – ομολογία του Άδωνη Γεωργιάδη γίνεται όταν:

– Πάνω από 3 εκατομμύρια συμπολίτες μας δεν έχουν καμία πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, αφού είναι άνεργοι, φτωχοί και εν τέλει ανασφάλιστοι.

– Οι ασφαλισμένοι καλούνται να πληρώνουν τα φάρμακα εκτός λίστας, αυξημένη συμμετοχή στα φάρμακα και τις εξετάσεις, χαράτσι 1 ευρώ σε συνταγές και ραντεβού, εξέταστρα και τα ιδιωτικά ιατρεία στα Νοσοκομεία.

– Τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ τα οποία προσέγγιζαν τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα βάζουν λουκέτο για να εξυπηρετηθούν τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην υγεία.

Έκλεισαν 11 Νοσοκομεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο σε άλλα 45 στην περιφέρεια και στο κέντρο.

– Στην περιοχή μας η μοναδική μονάδα υγείας του ΕΟΠΥΥ Ν. Κόσμου, που απευθύνεται σε πάνω από 300 χιλιάδες ασφαλισμένους, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και το νομοσχέδιο που πάνε στη Βουλή, σε λίγες μέρες θα βάλει λουκέτο.

Αυτή την πολιτική διάλυσης και ιδιωτικοποίησης των υπολειμμάτων της δημόσιας υγείας προωθεί η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου σε συνεργασία και πλήρη σύμπλευση με τους τροϊκανούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.

Καλούν όλους εμάς να πληρώσουμε τις συνέπειες της κρίσης που αυτοί μαζί με τους τραπεζίτες και τα λαμόγια – επιχειρματίες δημιούργησαν. Την ώρα που στους τραπεζίτες  δίνουν 50 δις ευρώ για να καλύψουν τη «χασούρα» τους ενώ από στη δημόσια υγεία κόβουν συνεχώς τη χρηματοδότηση και την έχουν φτάσει στον πάτο. Φτιάχνουν ένα ΕΟΠΥΥ που θα χρηματοδοτεί τους ιδιώτες και ταυτόχρονα όλοι εμείς θα πληρώνουμε πολύ περισσότερα και ακριβότερα για φάρμακα, εξετάσεις, γιατρούς και νοσοκομειακή περίθαλψη.

Νεοκοσμίτες, Εργαζόμενοι, Άνεργοι, συνταξιούχοι

Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Κατοίκων Νέου Κόσμου σας καλεί να αντιδράσεις στη διάλυση και ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας. Να μην επιτρέψεις να κλείσει η υγειονομική μονάδα του ΕΟΠΥΥ στη γειτονιά μας που για πολλές δεκαετίες αποτέλεσε το αποκούμπι των φτωχών και των καταφρονεμένων. Δε φτάνει που το πολυιατρείο αυτό, όπως και τα άλλα του ΕΟΠΥΥ συνεχώς τα υποβάθμιζαν, τα άφηναν χωρίς υλικά, και προσωπικό, συντηρούσαν το καθεστώς περιορισμένης «λειτουργίας» και ανοχής των ιδιωτικών συμφερόντων, τώρα θέλουν να τελειώνουν με αυτά, για να κάνουν πάρτι τα μεγάλα συμφέροντα στην υγεία.

Για αυτό πρέπει τώρα να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να έχουμε Δημόσιες Δωρεάν παροχές υγείας, δωρεάν γιατρούς, φάρμακα και νοσοκομειακή περίθαλψη, χωρίς χαράτσια, αναμονές μηνών και φακελάκια, αντίθετα υπηρεσίες υγείας και παροχές υψηλού επιπέδου σε όλους.

Όλοι μαζί ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζουν από κοινού συγκυβέρνηση και Τρόικα της ανεργίας της φτώχιας της διάλυσης την δημόσιας υγείας, παιδείας της ασφάλισης.

Κάτω τα χέρια από την υγειονομική μονάδα του ΕΟΠΥΥ Ν. Κόσμου

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ