Αυτόνομη Παρέμβαση: Συγκέντρωση την Τετάρτη 22/1 στα Προπύλαια ενάντια στην ποινικοποίηση των εργατικών και λαϊκών αγώνων

Εργαζόμενοι και εργαζόμενες, το αυταρχικό μαστίγιο που κρατά στα χέρια της η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μαζί με τους τροϊκανούς επιτρόπους της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, σφυρίζει όλο και πιο δυνατά, όλο και πιο στυγνά πάνω από τους εργαζόμενους που αγωνίζονται συλλογικά για να προασπίσουν τους μισθούς, τον ελεύθερο χρόνο, τις συντάξεις, το εισόδημα, τη δημόσια παιδεία και υγεία, το σπίτι, το μαγαζί, το χωράφι και το περιβάλλον από το τσεκούρι των μνημονίων.

Σε μια εποχή πρωτόγνωρου κοινωνικού πλούτου, το μεγάλο κεφάλαιο, οι πολυεθνικές, οι τραπεζίτες και οι πολιτικοί τους εκφραστές επιστρατεύουν όλο και περισσότερο τον αυταρχισμό και καταργώντας κάθε συλλογικό και δημοκρατικό δικαίωμα προσπαθούν να μας γυρίσουν στον εργασιακό μεσαίωνα. Στη χώρα μας, ο αντιδημοκρατικός κυβερνητικός παροξυσμός φτάνει σε σημείο κορύφωσης:

$1-          Αφού εξαπέλυσαν χημικό πόλεμο με τις ορδές των ΜΑΤ και της ΔΙΑΣ κατά των εργατικών λαϊκών συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων, στις πλατείες, στις Σκουριές, στους υπό διαθεσιμότητα καθηγητές, στους σχολικούς φύλακες και αλλού, προχώρησαν στην εφαρμογή του χουντικού διατάγματος για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων κατά της ελληνικής Προεδρίας και της ΕΕ. Συνέλαβαν και δικάζουν τον καθηγητή Παύλο Αντωνόπουλο, για συμμετοχή σε συγκέντρωση που ο διευθυντής της ΓΑΔΑ, κατ’ εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κήρυξε παράνομη. Στη δίκη αυτή δικάζεται η συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία του συνέρχεσθαι και το δημοκρατικό αγωνιστικό φρόνημα.

Hμνημονιακή συγκυβέρνηση της βίας, της τρομοκρατίας, των απολύσεων και της κοινωνικής καταστροφής έδειξε για μια ακόμη φορά το βαθύ αντιδημοκρατικό πρόσωπό της απέναντι στους εκπαιδευτικούς και τους σχολικούς φύλακες, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και συγκεντρώθηκαν στα διόδια του Πυργετού και διαδήλωναν στις 11/1/2014.

-Συκοφάντησαν και χρησιμοποιώντας τα ΜΑΤ προσπάθησαν να καταστείλουν μαχητικές απεργίες, όπως στην Ελληνική Χαλυβουργία. απέλυσαν και προχωρούν σε πειθαρχικές διώξεις σε βάρος αγωνιστών συνδικαλιστών κι εργαζομένων, όπως στους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ. Κατέφυγαν στη βιομηχανία των επιστρατεύσεων, όπως στην ΟΛΜΕ και τους ναυτεργάτες. Διατήρησαν και διατηρούν ακόμα στο γύψο και το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης τους εργαζόμενους σε ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ.

-Έσυραν και σέρνουν στα δικαστήρια κάθε κλάδο που αγωνίζεται προκειμένου να βγάλουν τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές. Κατέφυγαν ακόμα και σε δίωξη σε βάρος των μελών του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ, για τη μεγάλη απεργία του Οκτωβρίου του 2011, ενάντια στις μισθολογικές περικοπές και τις απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α. Δικάζονται δηλαδή, γιατί έπραξαν το αυτονόητο ως εκπρόσωποι των εργαζομένων, αντιδρώντας στα μνημονιακά-κυβερνητικά μέτρα, που ανατρέπουν τις ζωές των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι το βίωσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και γνωρίζουν και σήμερα ότι όσο θα εφαρμόζονται οι αντιλαϊκές πολιτικές τόσο θα αυξάνεται ο αυταρχισμός, η καταστολή και ο περιορισμός των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Ο σκοπός τους είναι προφανής. Έντρομοι μπροστά στην κατακραυγή που έχει ξεσηκώσει η πολιτική της συγκυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέλουν να επιβάλλουν συνθήκες «νεκροταφείου» και να καταστείλουν κάθε μορφή εργατικής αντίδρασης, εκμεταλλευόμενοι για το σκοπό αυτό, όχι μόνο τη βία και την τρομοκρατία των δυνάμεων της καταστολής αλλά και ολόκληρο το αυταρχικό – αντισυνταγματικό θεσμικό τους οπλοστάσιο.

Φρένο στον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης και στην ποινικοποίηση των αγώνων του λαού και των εργαζομένων, θα βάλει ο ενιαίος και μαζικός μας αγώνας για την ανατροπή των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών, για την κατάργηση των μνημονίων και την ανατροπή των πολιτικών τους εκφραστών.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

– Την κατάργηση κάθε νόμου και αστυνομικής πρακτικής που απαγορεύει ή περιστέλλει το δικαίωμα στην ελεύθερη συγκέντρωση και διαδήλωση. Την κατάργηση των χημικών, της οπλοφορίας κατά των λαϊκών διαδηλώσεων και  τη διάλυση των ΜΑΤ και των ομάδων ΔΕΛΤΑ. Την επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου

– Την αθώωση του Παύλου Αντωνόπουλου

– Την άρση της επιστράτευσης των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ, την κατάργηση των νόμων που επιτρέπουν την επιστράτευση και κάθε νόμου που περιστέλλει το δικαίωμα στην απεργία. Το σταμάτημα της δικαστικής βιομηχανίας κατά των απεργών. Την άρση των πειθαρχικών ποινικών διώξεων κατά των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!

Η ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 /1/14, ΣΤΙΣ 6 μ.μ. ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23/114, ΣΤΙΣ 10 π.μ.

                                                                                                                              Αθήνα, 21/1/2014