Διοικητές στο εδώλιο για παραβίαση του ωραρίου των εργαζομένων στα Νοσοκομεία

Στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτίριο 7) θα συγκεντρωθούν τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων των νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου, την ερχόμενη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου προκειμένου να παραστούν στη Δίκη στην οποία κατηγορούμενοι είναι Διοικητές και Υποδιοικητές Νοσοκομείων της Αθήνας.

 

Η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία)  κατέθεσε Μηνυτήρια Αναφορά κατά του Υπουργού Υγείας και Διοικητών Νοσοκομείων για την εργασιακή εξουθένωση που προκαλεί η μη τήρηση των Κοινοτικών Οδηγιών που κυρώθηκαν με Προεδρικά Διατάγματα στα ωράρια του προσωπικού (12ωρη ανάπαυση μεταξύ δύο βαρδιών 2 repo και 1 νύκτα την εβδομάδα).

Μετά την εισαγγελική έρευνα αποδόθηκαν κατηγορίες σε Διοικητές και Υποδιοικητές Νοσοκομείων των οποίων, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, δειγματοληπτικά καταθέσαμε προγράμματα εργασίας του προσωπικού.


Πηγή:
onmed.grhttp://www.onmed.gr/ygeia-politiki/307311/dioikites-esu-sto-edolio-gia-mi-tirisi-tou-orariou-stous-ergazomenous/#ixzz2rFQwNx8M

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ

 

Συνάδελφοι,
Καλούμε τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων του Λεκανοπεδίου στα Δικαστήρια την πρώην Σχολή Ευελπίδων (κτίριο 7) την Δευτέρα 27/1 στις 9.00πμ προκειμένου να παραστούμε στη Δίκη στην οποία κατηγορούμενοι είναι Διοικητές και Υποδιοικητές Νοσοκομείων της Αθήνας.

 

Η ΠΟΕΔΗΝ κατέθεσε Μηνυτήρια Αναφορά κατά του Υπουργού Υγείας και Διοικητών Νοσοκομείων για την εργασιακή εξουθένωση που προκαλεί η μη τήρηση των Κοινοτικών Οδηγιών που κυρώθηκαν με ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ στα ωράρια του προσωπικού (12ωρη ανάπαυση μεταξύ δύο βαρδιών 2 repo και 1 νύκτα την εβδομάδα).
Μετά την εισαγγελική έρευνα αποδόθηκαν κατηγορίες σε Διοικητές και Υποδιοικητές Νοσοκομείων των οποίων δειγματοληπτικά καταθέσαμε προγράμματα εργασίας του προσωπικού.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΑΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                    ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ