Ανωνιστική Ενότητα – Αυτόνομη Παρέμβαση Νοσοκομείου Άρτας: Σηκώνουμε το γάντι με όσους θέλουν και όσους μπορούν

Το ΔΣ της παραιτημένης πλειοψηφίαςτου Συλλόγου μας εξαντλεί την θητεία του και στις 18 Φλεβάρη θα κληθούμε  να αναδείξουμε το νέο.

Στη διετία  που πέρασε τα ίδια μέλη του Δ.Σ μας διαβεβαίωναν (ή έτσι θέλαν να πιστεύουμε) ότι ο τομέας της Υγείας θα μείνει στο απυρόβλητο και ότι οι ανθυγιεινές μνημονιακές πολιτικές δεν θα αγγίξουν τα Νοσοκομεία και τους υγειονομικούς.

Όμως ακολούθησε το κλείσιμο Νοσοκομείων, οι διαθεσιμότητες υγειονομικού προσωπικού, η υποχρηματοδότηση, οι μειώσεις μισθών, τα αλλεπάλληλα κουρέματα, η κατάργηση του ΕΟΠΥΥ ως παρόχου υπηρεσιών υγείας και πολλά άλλα

Τόσο απλά ,τόσο ωμά!

Όλοι μας πλέον αντιλαμβανόμαστε ότι αυτές οι εκλογές δεν μοιάζουν με όλες τις προηγούμενες.Τίποτα δεν είναι όπως πριν.

Τα «χρόνια της αθωότητας» πέρασαν ανεπιστρεπτί.  Γιατί:

  1. Ως  κοινωνία και ως εργαζόμενοι βιώνουμε τηζοφερή πραγματικότητα των μνημονίων της αιώνιας λιτότητας και της οικονομικής εξαθλίωσης, της βάρβαρης ισοπέδωσης των κοινωνικών αγαθών και δικαιωμάτων, του φόβου και της ανασφάλειας: Μισθοί  φτώχειας, κοινωνική ασφάλιση υπό κατάρρευση, κατάργηση στην πράξη των εργατικών κατακτήσεων, Υγεία-Πρόνοια-Παιδεία- Δημόσια Αγαθά και πλούτος να οδεύουν ολοταχώς προς τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση.
  2. ΗΔημόσια Υγεία είναι στη μέγγενη των μνημονίων: Επιταχυνόμενη διαδικασία συρρίκνωσης της Δημόσιας Υγείας και των δομών του ΕΣΥ, Κλείσιμο Νοσοκομείων, Κ.Υγείας & κλινικών, μείωση κλινών, απολύσεις, ελλείψεις βασικών υγειονομικών υλικών, 5ευρω εξετάσεων και διόδια (25εωρο), χαράτσια, και το χέρι στην τσέπη  σε κάθε βήμα μέσα σε ένα εμπορευματοποιημένο, ιδιωτικοποιημένο, υποτυπώδες και ρημαγμένο από πόρους και ανθρώπουςδήθεν ΔημόσιοΣύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και Περίθαλψης.
  3. III.   Ως Σύλλογος είχαμεένα ΔΣ πουστην πιο κρίσιμη περίοδο για το συνδικαλιστικό κίνημα όχι μόνο δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων αλλά πισωγύρισε τον Σύλλογο.

ΗΟΜΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗενμέσω κινητοποιήσεωντων μελών της πλειοψηφίας του Δ.Σ. (Δημοκρ. Συμπαράταξη συνεπικουρούμενη από την στήριξη του ΕΑΜΥ-ΠΑΜΕ), ήταν ευθέως συντονισμένη με την πρακτική τηςτότε Διοίκησηςπου τηνίδια μέρα(τυχαίο-δεν νομίζουμε) οδηγούσε τους εργαζόμενους σε συστηματικό κούρεμα που το βάφτιζαν διεκδίκηση, έχει οδηγήσει σε απώλειες πάνω από180.000 Ευρώγια το2012 – 2013και με τις καθυστερήσεις για τα δεδουλευμένα του2009 πάνω από280.000 Ευρώ!!!.

Το λουκέτοπου βάλαν στοΣύλλογομε αυτή τηντεχνητή κρίση(για μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες)αφόπλισε τον ΣύλλογοωςΟΠΛΟ ΠΑΛΗΣστα χέρια των εργαζομένων καιέσπειρετην Διάλυση δίνοντας το σήμα της υποταγής στις διαθέσεις της διεκδικητικής Διοίκησης!!!!

ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΚΡΙΖΟ ΤΟΠΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

Επειδή Μονόδρομος για μας είναι:

$1§                                 η ανάγκη για τηνανατροπή της πολιτικής των μνημονίων που οδηγεί την χώρα στην καταστροφή, που διαλύει την Δημόσια Υγεία.

$1§                                 είναι ηδημιουργία μιας νέας αγωνιστικής και ταξικής πλειοψηφίας στις Γενικές Συνελεύσεις αλλά και στο Δ.Σ του Συλλόγου που θα αναστρέψει την πορεία του.

Αυτά μπορούν  να γίνουν με την μαζική δυναμική συσπείρωση των εργαζομένων του νοσοκομείου μας σε ένα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ,ΕΝΩΤΙΚΟ, ΜΕΤΩΠΟ  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ,ΑΓΩΝΑ & ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ. Ένα μέτωπο  που θα αναπτυχθεί σε κάθε νοσοκομείο της χώρας, σε όλες τις Δημόσιες υπηρεσίες και χώρους δουλειάς , που θα συμμετέχουν Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, άνεργοι και νεολαία χωρίς διχαστικές λογικές και κυρίως χωρίς πρακτικές διαίρεσης .

  

ΗΑγωνιστική Ενότητα -Αυτόνομη Παρέμβασηλέει καθαρά:

$1§                                 Εργαζόμενοι ψηλά το κεφάλι

$1§                                 Όλοι μαζίσηκώνουμε ψηλά τις σημαίες τηςΕνότητας, τηςΑλληλεγγύης  και των Αγώνωνμας

$1§                                 Τα Συνδικάτα να μπουν σε θέσεις μάχης για:

Ανατροπή της Πολιτικής των Μνημονίων 

Δημόσια και Δωρεάν Υγεία με ισότιμη και ελεύθερη πρόσβαση για όλους. Κανένας δημόσιος υπάλληλος να μην γίνει “Ιφιγένεια” στον ούριο άνεμο των απολύσεων συγκυβέρνησης και ΤΡΟΙΚΑΣ 

Συναδέλφισες –Συνάδελφοι

Τα δύο χρόνια που προηγήθηκαν (δυστυχώς για τους εργαζόμενους) κυριάρχησε(με ευθύνη της πλειοψηφίας του Δ.Σ)  αντί της κινηματικής λογικής η πρακτική της παραίτησης, της κρυφής συνδιοίκησης και του συμβιβασμού, τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, και οι κούφιες υποσχέσεις, δηλαδή χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς, μια πρακτική που καλλιέργησε ανασφάλεια και μαζικά τον φόβο.

Σηκώνουμε το γάντι με όσους θέλουν και όσους μπορούν

Στους δύσκολους καιρούς και τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας δεν χωράνε παλινωδίες, παραιτήσεις  και συμβιβασμοί.

Δεν χωρά ούτε ο κυβερνητικός, εργοδοτικός και μνημονιακός συνδικαλισμός, ούτε ο διχαστικός μικροπαραταξιασμός με «σωτήρες» σε χωριστές πορείες και πλατείες.

Χωράει μόνοεργαζόμενους ενημερωμένους, με κοινό προσανατολισμό, ικανούς να έρθουν σε ρήξη με τα πολιτικά και προσωπικά συμφέροντα και  αποφασισμένους για την Νίκη.

Η παράταξη μας θέλει και μπορεί να είναιΧΡΗΣΙΜΗσε αυτή την κατεύθυνση. Η αλληλεγγύη ώστε«να μην νοιώθει κανείς μόνος στην κρίση»  μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά για την ανάγκη μιας νέας συλλογικότητας απέναντι στο ατομικό,για ένα σωματείο της ενότητας στο πρόβλημα και στην δράσηκαι όχι πουκάμισο αδειανό, για ένα σωματείο πραγματικότελευταίο οχυρό των εργατικών και κοινωνικών αντιστάσεων και αγώνων.