Νέο χαράτσι 5 ευρώ για επίσκεψη στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ

Νέο χαράτσι για τους ασφαλισμένους φέρνει η λειτουργία του νέου Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας, καθώς η επίσκεψη σε γιατρό στις μονάδες υγείας, δεν θα είναι πλέον δωρεάν αλλά από τις 20 Μαρτίου θα κοστίζει πέντε ευρώ.

Αυτό επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας Άδ. Γεωργιάδης στο Mega, ενώ στην προσπάθεια να δικαιολογήσει το νέο μέτρο ανέφερε ότι με το νέο χαράτσι θα επιβληθεί για να καλυφτεί η περίθαλψη των ανασφάλιστων.

Στις δηλώσεις του ανέφερε ότι «Το ΠΕΔΥ που θα έχει αυτό το 5ευρω που λέτε, κάνει και κάτι άλλο, δίνει ελεύθερη πρόσβαση σε όλους. Τώρα πια με το 5ευρω θα πάει και ο ανασφάλιστος που στον ΕΟΠΥΥ δεν μπορούσε να πάει» είπε, σημειώνοντας ότι από τη στιγμή που τα πολυϊατρεία εντάσσονται στο ΕΣΥ, θα ισχύσει και σε αυτά ό,τι ισχύει ήδη στο ΕΣΥ.

Είναι προφανές ότι στο σύστημα υγείας η δωρεάν πρόσβαση πάει περίπατο και πλέον όλες οι υπηρεσίες του μπαίνουν σε τροχιά πλήρους εμπορευματοποίησης.

Οι ανατροπές που έχουν συντελεστεί από την έναρξη των μνημονιακών πολιτικών είναι τεράστιες και έχουν μεταβάλει το τοπίο μετατρέποντας το σύστημα σε ένα μηχανισμό αφαίμαξης των λαϊκών εισοδημάτων.

Η πάλη των εργαζομένων και του λαού σε κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους στην υγεία μπορεί να ανατρέψει αυτή την βάρβαρη πολιτική στην υγεία και να επιβάλει την δωρεάν και χωρίς προϋποθέσεις πρόσβαση στις υπηρεσίες του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.