Τα επικίνδυνα απόβλητα των ιδιωτικών νοσοκοµείων έχουν… άλλη χάρη

Την Κυριακή συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ στον ΧΥΤΑ Φυλής για απόρριψη επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία νοσοκομειακών αποβλήτων ιδιοκτήτης εταιρείας φορτηγών και ένας οδηγός, ενώ αναζητείται η37χρονη υπεύθυνη υγειονομικής διαχείρισης αποβλήτων γνωστού ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας.

 

Οι κατηγορούμενοι, όπως λέει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ., πετούσαν στη χωματερή των Άνω Λιοσίων νοσοκομειακά απόβλητα τα οποία είναι επιβεβλημένο να διαχωρίζονται ενδονοσοκοµειακά και να γίνεται ειδική διαχείριση.

Ωστόσο εντύπωση προκαλεί το γεγονός γιατί δεν δίνεται στη δημοσιότητα το όνομα του «γνωστού ιδιωτικού νοσοκομείου της Αθήνας», που αντί να εργάζεται για τη βελτίωση της δημόσιας υγείας λειτουργεί ως εστία κινδύνων γι’ αυτήν. Και

η στήλη το ερωτά αυτό, καθώς σε αντίστοιχες περιπτώσεις δημόσιων νοσοκομείων η ενημέρωση των αρχών δεν σταματά στα «γνωστό δημόσιο Νοσοκομείο» .Χαρακτηριστικό παράδειγμα η γνωστοποίηση των ονομάτων των νοσοκομείων

«Αλεξάνδρα», «Ευαγγελισμός», «Παίδων, Αγ. Σοφία», και «Θριάσιο» Τον Δεκέμβριο του 2013, όταν εντοπίστηκαν απορριμματοφόρα που επιχείρησαν να περάσουν στον ΧΥΤΑ τα απόβλητα των συγκεκριμένων φορέων.

– Αναδημοσίευση από τηνεφημερίδα ΑΞΙΑ