ΟΕΝΓΕ: Αλωνίζουν οι ιδιώτες γιατροί στα χειρουργεία των Δημόσιων Νοσοκομείων

Σε μια απίστευτη καταγγελία προβαίνει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών για την παρουσία και εκτέλεση χειρουργείων από ιδιώτες μέσα στα Δημόσια νοσοκομεία.

Φαίνεται ότι η συγκυβέρνηση δεν αρκείται μόνο στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας αλλά παραχωρεί παράνομα και τις υποδομές των Δημοσιων Νοσοκομείων για να αλωνίζουν τα ιδιωτικά συμφέροντα μέσα σε αυτά, κερδίζοντας διπλά από τις υπηρεσίες που πουλούν στον φτωχό κοσμάκη.

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η συγκεκριμένη καταγγελία δεν θα τύχει της ανάλογης προσοχής από τα «λαγωνικά» του ΣΕΥΠ που αναζητούν κοπανατζήδες στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα η ΟΕΝΓΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ θεωρεί ως βάσιμες τις επανειλημμένες καταγγελίες που προέρχονται από γιατρούς, εργαζόμενους και κυρίως την πενταμελή επιτροπή του Νοσοκομείου «Αγ. Όλγα» και αναφέρονται στην παρουσία και εκτέλεση χειρουργικών πράξεων στα χειρουργεία του Νοσοκομείου από ιδιώτες  γιατρούς καθώς και από συνταξιοδοτηθέντες γιατρούς του ΕΣΥ. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα η πρακτική αυτή υποθάλπεται από συγκεκριμένους γιατρούς του εν λόγω Νοσοκομείου, ενώ παρόμοιες καταγγελίες υπάρχουν  και για άλλα Νοσοκομεία της χώρας.

Αυτή η έκνομη δραστηριότητα πρέπει να σταματήσει άμεσα.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ απαιτεί από τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, τους Διοικητές των ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας την απομάκρυνση όλων των ιδιωτών και συνταξιοδοτηθέντων ιατρών από τα Νοσοκομεία και τον πειθαρχικό έλεγχο των συνεργών τους.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ στηρίζει τις Πενταμελείς Επιτροπές  που έχουν προβεί στις παραπάνω καταγγελίες και επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε ένδικου μέσου κατά των εμπλεκομένων.