Δεν γνωρίζει τη λέξη «ταξική αλληλεγγύη» η ηγεσία της ΠΟΠΕΚΑΒ

27

του σχολιαστή

Το ερώτημα είναι μέχρι που μπορεί να φτάσει η κατρακύλα κάποιων συνδικαλιστικών ηγεσιών την ώρα που οι εργαζόμενοι και η κοινωνία δέχεται χαστούκια καθημερινά από την πολιτική της συγκυβέρνησης και της τρόικα.

Αφορμή γι αυτό το σχόλιο η ανακοίνωση την Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ για τη διαθεσιμότητα των οδηγών των Νοσοκομείων.

 

Λέξη στην ανακοίνωση για την περιπέτεια και την διαθεσιμότητα που μπαίνουν οι εργαζόμενοι, αντίθετα η απαράδεκτη αυτή ενέργεια εμφανίζεται με τους κυβερνητικούς όρους ως κινητικότητα!

Λέξη για το χάος που δημιουργεί στα Νοσοκομεία!

Λέξη για την πρόθεση της Κυβέρνησης να δώσει ουσιαστικά με αυτή την κίνηση τις δευτερογενείς διακομιδές σε ιδιώτες!

Λέξη για τον κοινό αγώνα που πρέπει να δώσουν όλοι οι εργαζόμενοι ενάντια στις διαθεσιμότητες τις απολύσεις και την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών!

Η ταξική αλληλεγγύη είναι άγνωστη στην ηγεσία της Ομοσπονδίας των εργαζομένων του ΕΚΑΒ

Το μόνο που βρήκε να ψελλίσει είναι ότι η αδιαφορία της Κυβέρνησης για το ΕΚΑΒ συνίσταται στο γεγονός ότι δεν έχουν δοθεί οι στολές και τα αναδρομικά των εργαζομένων.

Αλήθεια συνάδελφοι, που ζείτε;

Έξω γίνεται κόλαση, απολύονται συνάδελφοι και συναδέλφισσες, ιδιωτικοποιούνται υπηρεσίες, ακόμα και στις επείγουσες διακομιδές μπαίνει ο ιδιωτικός τομέας και εσείς ανοίγεται πόλεμο με τους οδηγούς των Νοσοκομείων, που σήμερα βρίσκονται επί ξύλου κρεμμάμενοι;

Αλήθεια αναρωτιόμαστε αν ο κλάδος των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ που έχει δώσει μεγάλους αγώνες μπορεί να εκπροσωπείται από αυτή την ηγεσία

 

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΠΕΚΑΒ

 

Τελικά έτσι οραματίζονται κάποιοι την ανάπτυξη του Ε.Κ.Α.Β

Στο σχέδιο νόμου που μόλις χθες κυκλοφόρησε αναφέρετε ξεκάθαρα πως ξεκινά η διαδικασία κινητικότητας των οδηγών των νοσοκομείων στο ΕΚΑΒ και μάλιστα όχι μόνο αυτών που έχουν τα προσόντα να ενταχθούν όπως ξεκάθαρα φαίνεται στην παράγραφο 2β.

 Συνάδελφοι απορούμε με την στάση του υπουργείου, μιας και εδώ και καιρό κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου στην ηγεσία του, πως μια τέτοια κίνηση , όχι δεν λύνει τα προβλήματα αλλά τα διογκώνει , εκθέτοντας εργαζόμενους και πολίτες σε κινδύνους που όπως απλά αποδεικνύεται « δεν τους αφορά» .

 Αυτό όμως που πρέπει η διοίκηση μας και το υπουργείο να γνωρίζουν είναι:

• Πως για το 2014 θα πρέπει να αναδιαμορφώσουν – να αυξήσουν το Κονδύλη για το επίδομα στολής και για το βαρύ ανθυγιεινό για επιπλέον 1000 άτομα (τόσοι είναι οι οδηγοί που θα ενταχθούν στο ΕΚΑΒ)

 • Να δώσει άμεσα τα αναδρομικά στους εργαζομένους του ΕΚΑΒ, που με ευθύνη των διευθυντών και της διοίκησης όλο αυτό τον καιρό παρανόμως δεν τους χορηγούταν το βαρύ και ανθυγιεινό, ενώ το δικαιούταν

 • Να προχωρήσει άμεσα στην αγορά νέων ασθενοφόρων εάν τελικά όντως τους ενδιαφέρει η βοήθεια του πολίτη στο επείγων

Το σημαντικότερο φυσικά όλων είναι πως με τη κίνηση αυτή

Υποβαθμίζεται η ειδικότητα του ΔΙΑΣΩΣΤΗ ,
Υπονομεύεται το μέλλων των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ
Υποθηκεύει την τύχη της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος

 Άραγε αυτοί που με τόσοι ευκολία χειραφετούν τέτοιες κινήσεις θα μας πουν τελικά τη σκέφτονται…