Νέο λουκέτο για δυο μέρες της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Αγ. Νικολάου

21

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου καταγγείλει για μια ακόμα φορά το κλείσιμο της Παισδιατρικής κλινικής για δύο μέρες.

Στην ανακοίνωση το Σωματείο αναφέρει:

Η κλινική για δύο ημέρες θα είναι ανοικτή μόνο τα πρωϊνα για να εξυπηρετεί ως εξωτερικό ιατρείο. Από τα παιδιά που νοσηλεύονταν, τρία πήραν πήραν εξιτήριο, ενώ σήμερα έγινε διακομιδή δύο παιδιών προς το Νοσοκομείο Ιεράπετρας και ενός προς το Νοσοκομείο Νεάπολης.

Υπενθυμίζεται ότι η παιδιατρική κλινική του ΓΝΑΝ είχε κλείσει  7 φορές μέσα στο 2013, λόγω των κενών στις εφημερίες, ενώ τόσο ο διοικητής του Νοσοκομείου Αλ. Μακρονικολάκης, όσο και ο διοικητής της ΥΠΕ Κρήτης κ. Γρηγοράκης γνωρίζουν πολύ καλά το πρόβλημα που απασχολεί την υγειονομική κάλυψη εκατοντάδων παιδιών στην περιοχή που καλύπτει το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου.

Όμως η ΔΥΠΕ με απόφαση της έχει μετακινήσει παιδίατρο του ΓΝΑΝ σε Νοσοκομείο του Ηρακλείου. Επίσης έντονα παράπονα έχουν εκφραστεί το τελευταίο διάστημα για τον τρόπο που ο νέος διοικητής του ΓΝΑΝ κ. Μακρονικολάκης έχει χειριστεί το θέμα της κατανομής των εφημεριών με άνιση αντιμετώπιση ιατρών της ίδιας ειδικότητας.

Δυστυχώς τα υπάρχοντα προβλήματα και οι παραπάνω χειρισμοί οδήγησαν στο κλείσιμο για ακόμη μια φορά της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου.

Παράλληλα, το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, όπως και τα υπόλοιπα Νοσοκομεία του νομού παραμένουν για πέμπτο μήνα χωρίς διοικητικό συμβούλιο, κάτι που προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία των Νοσοκομείων και στην αποπληρωμή οφειλόμενων προς εργαζόμενους και προμηθευτές.

Ήδη τόσο ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΓΝΑΝ, όσο και η ΠΟΕΔΗΝ έχουν ζητήσει από τον υπουργό υγείας να προχωρήσει σε ορισμό των μελών του ΔΣ, χωρίς ανταπόκριση μέχρι στιγμής.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ