Παπαγεωργίου Μπλόκο εργαζομένων στα ταμεία για τη συλλογική σύμβαση

27

Σε αποκλεισμό των ταμείων των εξωτερικών ιατρείων του Παπαγεωργίου προχωρούν σήμερα Πέμπτη, από τις 7.30 έως τις 10.30 το πρωί, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους με αίτημα την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΣΣΕ).

Με απόφαση που ελήφθη κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση, αύριο θα πραγματοποιηθεί μερική απεργία του προσωπικού των χειρουργείων του Παπαγεωργίου και μεθαύριο μερική απεργία του προ σωπικού των εξωτερικών ιατρείων.

Κατά τις ημέρες μερικής απεργίας θα πραγματοποιούνται μόνο τα επείγοντα χειρουργεία, ενώ στα εξωτερικά ιατρεία θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά από προσωπικό ασφαλείας. 

Δ Χαραλαμπίδου Τελευταία ασπίδα προστασίας η συλλογική σύμβαση εργασίας

Με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Παπαγεωργίου και της Ελληνικής Χαλυβουργίας συναντήθηκε χθες η υποψήφια περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ενώ σήμερα θα περιοδεύσει στην Πιερία, όπου το βράδυ θα παρουσιάσει το πρόγραμμά της για την περιφέρεια και τον συγκεκριμένο νομό σε ανοιχτή εκδήλωση στο Λιτόχωρο.

Η κ. Χαραλαμπίδου κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Παπαγεωργίου δήλωσε την αλληλεγγύη της στο αίτημά τους για την υπογραφή νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης. Χαιρετίζοντας τη γενική τους συνέλευση τόνισε ότι στο πρόγραμμα της παράταξής της τα εργασιακά και η υγεία παίζουν κυρίαρχο ρόλο , ενώ χαρακτήρισε τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τελευταία ασπίδα προστασίας των εργαζομένων και είπε ότι πρέπει να διατηρείται ως κόρη οφθαλμού . Αλλιώς τα σχέδια της όποιας εργοδοσίας μπορούν πολύ εύκολα να περάσουν, καθώς η ατομική διαπραγμάτευση είναι πάντα σε βάρος του εργαζόμενου, που είναι η αδύναμη πλευρά , τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στη συγκυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ για την ψήφιση του νομοσχε δίου σκούπα , υποστηρίζοντας ότι συνεχίζει το καταστροφικό έργο της , διότι με το άρθρο 3 του πολυνομοσχεδίου προχωρά την πλήρη κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων, με την κατάργηση των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα, τη διαδικασία για την πλήρη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας κ.ά 

πηγη: Εφημερίδα Μακεδονία