Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών

Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ προχωρά ακάθεκτη στο κλείσιμο των Ψυχιατρικών νοσοκομείων που έχουν απομείνει. Τα μέτρα που προωθεί η συγκυβέρνηση είναι σε βάρος των ψυχικά πασχόντων και των εργαζομένων. Είναι επιβεβλημένα από την στρατηγική πολιτική της Ε.Ε (που εφαρμόζονται χρόνια τώρα από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ) όπως αυτή εξειδικεύτηκε με το πρόγραμμα Ψυχαργώς και πρόσφατα με το μνημόνιο Αndor– Λυκουρέντζου.

Οι εργαζόμενοι του ΨΝΑ δηλώνουν την κάθετη αντίθεση τους στο κλείσιμο των Ψυχιατρείων και απαιτούμε παλεύοντας για:

·                     ΑνάπτυξηΔικτύου δημόσιων και δωρεάνκοινοτικών δομών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης.

·                     Αποκλειστικά Δημόσια & Δωρεάν Ψυχική Υγεία μεΚΑΤΑΡΓΗΣΗκάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης.ΕΞΩ ΟΙ Μ.Κ.Ο. ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ.

·                     Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες για την κάλυψη των αναγκών των Μονάδων και των υπηρεσιών της Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης.

$1·                     Καμία ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΑΠΟΛΥΣΗ. Να ανακληθούν άμεσα οι διαθεσιμότητες των οδηγών και των φυλάκων – νυχτοφυλάκων, που είναι μέρος της παράδοσης υπηρεσιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο και θέτει σε κίνδυνο την παροχή υπηρεσιών και την υγεία των ασθενών.

·                     Καμία μεταφορά κλινικών – υπηρεσιών.

·                     Καμία παρακράτηση συντάξεων και άλλων περιουσιακών στοιχείων των ψυχικά πασχόντων .

Δηλώνουμε ότι ο αγώνας αυτός γίνεταιόχι μόνογια την διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας αλλά προπάντων για την πρόσβασηΟΛΩΝσε σύγχρονες, ποιοτικέςΔΗΜΟΣΙΕΣ & ΔΩΡΕΑΝυπηρεσίες Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης.

Καλούμε μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων 2.4.2014

·                     Παρασκευή4.4.2014σε στάση εργασίας (11 π.μ – 3μ.μ) και συγκέντρωση στο χώρο του νοσοκομείου.

·                     Δευτέρα 7.4.2014νέα Γενική Συνέλευση ώρα 11 π.μ

·                     Τετάρτη 9.4.2014συμμετοχή στη Γενική απεργία.