»Διώχνουν» τους οδηγούς και τα δίνουν σε ιδιώτες

Σε αποφάσεις που δείχνουν ότι η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών που εξυπηρετούνταν από τους οδηγούς των Νοσοκομείων προχωρά η συγκυβέρνηση ενώ ταυτόχρονα μπροστά στο επικείμενο χάος φαίνεται ότι δεν διστάζει να προβεί και σε ενέργειες παράνομες προκειμένου να αποφύγει την κατακραυγή.

Συγκεκριμένα σε μια σειρά νοσοκομεία δημιουργούν ένα απεργοσπαστικό μηχανισμό με ιδιωτικές εταιρίες που παρέχουν άλλες υπηρεσίες στα συγκεκριμένα νοσοκομεία. Τέτοιες ενέργειες έχουν καταγγελθεί από Σωματεία ή έχουν γίνει γνωστές στον Ευαγγελισμό, στο Ασκληπιείο κλπ.

 Είναι προφανές ότι αν αυτό συμβαίνει σήμερα, οι αναθέσεις αυτές θα γενικευτούν τόσο την περίοδο που οι οδηγοί θα βρίσκονται σε διαθεσιμότητα πολύ περισσότερο όταν αυτοί θα έχουν μεταφερθεί στο ΕΚΑΒ και θα ασχολούνται με τα επείγοντα περιστατικά.

Επιβεβαιώνεται λοιπόν στην πράξη η εκτίμηση που είχαμε κάνει από την πρώτη στιγμή ότι στόχος είναι να δοθούν όχι μόνο οι δευτερογενείς διακομιδές αλλά και οι άλλες υπηρεσίες που παρείχαν οι οδηγοί σε ιδιωτικές εταιρίες. Άλλωστε το ζήτημα έχει ήδη ανοίξει με την μεταφορά των δειγμάτων αίματος στον μοριακό έλεγχο.

Επίσης σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών αναζητούν ανάμεσα στους εργαζόμενους των Νοσοκομείων όσους διαθέτουν διπλώματα οδήγησης που αντιστοιχούν στα οχήματα που διαθέτουν προκειμένου να κουκουλώσουν το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί την επόμενη μέρα των διαθεσιμοτήτων.

Γι αυτό τα πρωτοβάθμια Σωματεία πρέπει να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να μπλοκάρουν τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς πολύ περισσότερο να μην επιτρέψουν να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση και αυτών των υπηρεσιών.