Σωματείο Νοσοκομείου Δράμας: Ο Άδωνης ήρθε, δεν είδε και …έφυγε

27

Το σήριαλ των τελευταίων εβδομάδων έλαβε τέλος Κυριακή πρωί.

Ήρθε ο υπουργός σε ένα νοσοκομείο άδειο από χρήστες υγείας, είχε μαζί του και μεγάλη συνοδεία, οι περισσότεροι δεν είχαν σχέση με την υγεία και πραγματοποιήθηκε συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και το σωματείο, στην αίθουσα εκδηλώσεων.

Δεν είδε ο υπουργός την ουρολογική κλινική η οποία δεν εφημέρευε λόγω έλλειψης προσωπικού, δεν είδετην παθολογική κλινική η οποία πιθανόν να είχε ράντσα, δεν είδετα επείγοντα περιστατικά γιατί εκεί θα υπήρχαν πολίτες και ίσως δεν ήθελε να χαλάσουν τον μύθο του. Αντίθετα, με μια εμφανώς σκηνοθετημένη κίνηση, μετά από προτροπή του εκπροσώπου της ένωσης γιατρών του νοσοκομείου μας, πήγε για πέντε λεπτά στην μονάδα εντατικής θεραπείας για να θαυμάσει το έργο του.

Έφυγε, χωρίς να δεσμευτεί για τη λύση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν το νοσοκομείο μας τα τελευταία χρόνια, μοιράζοντας απλώς καθρεφτάκια στους «ιθαγενείς». Αόριστες απαντήσεις, πολλές φορές επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις και υποσχέσεις χωρίς κόστος και αντίκρισμα.

Δεν απάντησε στο αίτημα του σωματείου για τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, για τις διπλοβάρδιες, για τα χρωστούμενα ρεπό. Δεν δεσμεύτηκε καν για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού παρά το γεγονός του ότι υπάρχουν γι αυτόν το σκοπό χρήματα που δεν αξιοποιούνται.

Δεν απάντησε για την κινητικότητα- διαθεσιμότητα των συναδέλφων οδηγών ασθενοφόρων και το χάος στο οποίο θα περιέλθει το νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας και την αδυναμία του ΕΚΑΒ να ανταποκριθεί στις δευτερογενείς διακομιδές.

Δεν δεσμεύτηκε για την πρόσληψη γιατρών στην ΜΕΘ ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της, αντίθετα φαίνεται ότι ο διοικητής της ΥΠΕ επιμένει στην λογική του εντέλλεσθε».

Δεν μπήκε καν στον κόπο να σχολιάσει την επισήμανση του διοικητή του νοσοκομείου ότι τα χρήματα του προϋπολογισμού επαρκούν μέχρι τον Ιούνιο. Φυσικά και

δενδεσμεύτηκε για επιπλέον χρηματοδότηση.

Δεν φάνηκε να τον απασχολεί ιδιαίτερα η απουσία ιατρικών ειδικοτήτων στα τακτικά ιατρεία όπως νευρολόγου, δερματολόγου, ενδοκρινολόγου και επικαλέστηκε την ενεργοποίηση μιας προκήρυξηςτου 2011 λες και οι γιατροί περιμένουν τόσα χρόνια τον υπουργό και δεν έχουν βρει εργασία σε άλλα νοσοκομεία.

Είμαστε βέβαιοι πως η συγκυβέρνηση των μνημονίων δεν έχει ως πρώτη προτεραιότητα την υγεία των πολιτών και πως τα προβλήματα θα παραμείνουν και θα οξυνθούν.

Οι διαθεσιμότητες ήδη ήρθαν και στο νοσοκομείο μας με τους οδηγούς ασθενοφόρων και τους φύλακες-νυχτοφύλακες. Στη συνέχεια σειρά έχουν άλλες υποστηρικτικές ειδικότητες και τμήματα των νοσοκομείων όπως οι τεχνικές υπηρεσίες, οι τραπεζοκόμοι, το προσωπικό καθαριότητας.

Έπειτα εσείς, εμείς, ο καθένας ξεχωριστά. Εξάλλου από την «αξιολόγηση» θα γεμίσει το καλάθι των «ανεπαρκών» και η δεξαμενή των απολύσεων έτοιμη.

Σας καλούμε να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους που μπαίνουν στη βάσανο της διαθεσιμότητας. Στους συναδέλφους που γίνονται αριθμοί για να θυσιαστούν στον Μολώχ της τρόικα.

-Την Δευτέρα 7 Απριλίου καταλαμβάνουμε το γραφείο του διοικητή και απαιτούμε την ανάκληση της απόφασης για τις κινητικότητες.

-Την Τρίτη 8 Απριλίου πραγματοποιούμε γενική συνέλευση στην αυλή του νοσοκομείου και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους που τη μέρα εκείνη παίρνουν τα χαρτιά της διαθεσιμότητας.

-Την Τετάρτη 9 Απριλίου συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ ενάντια στις διαθεσιμότητες- απολύσεις, ενάντια στην κατάρρευση της δημόσιας και δωρεάν υγείας.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Προηγούμενο άρθροΕνωτική Πρωτοβουλία Ευαγγελισμού: Όλοι στην Γενική Απεργία στις 9 Απρίλη
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η Πανελλαδική Σύσκεψη του τμήματος Υγέίας