Εγκύκλιος για επιτάχυνση της ψευτοαξιολόγησης με στόχο νέες απολύσεις στο Δημόσιο

24
apoliseis

Εκδόθηκε και άρχισε να τρέχει η εγκύκλιος για την εφαρμογή της «αξιολόγησης» σφαγείο για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Όμως είναι γνωστό σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νόμου, που περιγράφονται στην εγκύκλιο πρέπει το 15% των εργαζόμενων στο Δημόσιο (δηλαδή περίπου 100 χιλιάδες) να αξιολογηθούν υποχρεωτικά ως ανεπαρκείς, ανεξάρτητα από τις υπηρεσίες που παρέχουν. Ταυτόχρονα μπορεί σε μια υπηρεσία ολόκληρα τμήματα να ενταχθούν σε αυτό το ποσοστό προκειμένου να είναι πιο εύκολη η εκκαθάρισή τους και η ιδιωτικοποίηση τους.

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ψευτοαξιολόγηση προκειμένου το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης να αποκτήσει μια ακόμα δεξαμενή για να προχωρήσει σε διαθεσιμότητες και απολύσεις.

Έτσι αμέσως μετά το Πάσχα πρέπει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αξιολόγηση του 2013 και να ολοκληρωθούν τάχιστα.

Ταυτόχρονα με αυτή την διαδικασία επιχειρείται να καθυποτάξουν κάθε υπάλληλο που αντιστέκεται και δεν ευθυγραμμίζεται με τις μνημονιακές δεσμεύσεις.

Επιπλέον όλα αυτά πρέπει να συνδυαστούν με τα δημοσιεύματα που πληθαίνουν για νέα αιματηρή παρέμβαση στο μισθολόγιο, την σύνδεση του μισθού με την «απόδοση» με βάση την ψευτοαξιολόγηση προκειμένου να φτάσουν οι μισθοί στον πάτο.

Μετά από αυτά όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης και τρόικα, με όχημα την ψευτοαξιολόγηση, για νέες μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, κατάργηση της σταθερής εργασίας (βλέπε δηλώσεις Μητσοτάκη για την κατάργηση της μονιμότητας), σωρεία καταργήσεων οργανισμών και υπηρεσιών με στόχο την ιδιωτικοποίηση και δραματική μείωση των μισθών είναι προ των πυλών.

Αλλά για το θέμα θα επανέλθουμε με αναλυτική παρουσίαση των συνεπειών από αυτή τη βάρβαρη διαδικασία καθώς και την ανάγκης για μαζική αντίδραση από όλους μας σε μια τέτοια εξέλιξη.

Δείτε τη σχετική εγκύκλιo από τη σελίδα της Διαύγειας.