Πανικόβλητη η συγκυβέρνηση μεταθέτει το χρόνο της αξιολόγησης σφαγείο

Πανικόβλητο μπροστά στο κύμα των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η «αξιολόγηση» σφαγείο το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης – τρόικας σήμερα εξέδωσε απόφαση που μετακινεί το χρόνο αυτής της κατάπτυστης διαδικασίας για μετά τις τριπλές εκλογές.

Συγκεκριμένα με απόφαση που εξέδωσε το Υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης δείτε εδώ μετακινεί το χρόνο της ψευτοαξιολόγησης τον Μάιο και συγκεκριμένα την έναρξη της διαδικασίας στις 19 Μαΐου. Ταυτόχρονα μεταφέρει όλη τη διαδικασία μέσα στο καλοκαίρι ευελπιστώντας έτσι ότι θα έχει αυτή την περίοδο μικρότερες αντιδράσεις λόγω θέρους. Προσδοκά επίσης οι αντιδράσεις που υπάρχουν να μην επηρεάσουν τα εκλογικά αποτελέσματα και καταδικαστούν και εκλογικά το κόμματα της συγκυβέρνησης στις Δημοτικές, περιφερειακές και τις ευρωεκλογές.

Πρέπει εδώ να τονίσουμε από την αίσθηση που υπάρχει από τους χώρους δουλειάς, γεγονός που αποτυπώνεται και στα Νοσοκομεία ότι οι εργαζόμενοι ήταν αποφασισμένοι να μην συναινέσουν σε αυτή την ανθρωποφαγική διαδικασία και να συμμετέχουν στην αποχή με την απεργιακή κάλυψη των συνδικάτων. Ήδη σήμερα στα σε αρκετά Νοσοκομεία όπως το Αττικό, ο Ερυθρός το Ασκληπιείο με αποφάσεις τους τα σωματεία μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων δήλωσαν την αντίθεσή τους στην αξιολόγηση που οδηγεί σε απολύσεις και μειώσεις μισθών και αποφάσισαν αποχή με απεργιακή κάλυψη.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη έπαιξε και η απόφαση της ΑΔΕΔΥ που κάλυψε απεργιακά την αποχή από την ψευτοαξιολόγη όλων των εργαζομένων μετά από επιμονή και πίεση από τις δυνάμεις του ΜΕΤΑ Δημοσίου.

Παρά τον ελιγμό της συγκυβέρνησης ο α΄γωνας ενάντια στην «αξιολόγηση» πρέπει να συνεχιστεί με την ίδια ένταση εως ότου ο Νομός αυτός μπει στο ψυγείο και αποσυρθεί.

Συνεχίζουμε μέχρι την νίκη