Πρωταγωνιστές οι υγειονομικοί στη μάχη ενάντια την αξιολόγηση «σφαγείο»

Κλίμα αγωνιστικής ενότητας και αποφασιστικότητας, με στόχο να μην περάσει η αξιολόγηση «σφαγείο», κυριαρχεί ανάμεσα στους εργαζόμενους της υγείας, των Δημόσιων Νοσοκομείων και των μονάδων Πρόνοιας. Φαίνεται ότι ο χώρος της Υγείας έχει πάρει τη σκυτάλη και πρωταγωνιστεί σε αυτή τη μάχη, ενώ μέσα στις τάξεις των υγειονομικών είναι διάχυτη η αίσθηση ότι μπορούν να σταματήσουν αυτή το νόμο έκτρωμα.

Ήδη σε όλες τις Γενικές συνελεύσεις που πραγματοποιηθήκαν με πρωτόγνωρη συμμετοχή σχεδόν καθολικά οι εργαζόμενοι παίρνουν αποφάσεις να απέχουν, με την απεργιακή κάλυψη της ΑΔΕΔΥ, από τη διαδικασία της αξιολόγησης.

Το σημαντικό στοιχείο, που δεν πρέπει να υποτιμηθεί είναι ότι και οι προϊστάμενοι των τμημάτων μπαίνουν με αποφασιστικότητα σε αυτή τη μάχη, αρνούμενοι να θυσιάσουν συναδέλφους τους και να τους οδηγήσουν στο προθάλαμο της απόλυσης, προκειμένου να υλοποιηθούν οι μνημονιακές δεσμεύσεις για κλείσιμο τμημάτων και υπηρεσιών, απολύσεις και νέες μειώσεις στους μισθούς.

Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι μέσα σε ελάχιστες μέρες το κείμενο άρνησης συμμετοχής στην ψευτοαξιολόγηση που έχει εκδώσει η ΑΔΕΔΥ υπογράφεται μαζικά από τους εργαζόμενους και σε αρκετά νοσοκομεία έχουν συγκεντρωθεί υπογραφές από την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων.

Στην Αττική στη συντριπτική πλειοψηφία των Νοσοκομείων έχουν γίνει Γενικές Συνελεύσεις και παντού γίνεται αποδεκτή η απόφαση για απεργία – αποχή, καθώς επίσης για τη συγκέντρωση υπογραφών καθώς επίσης και των φύλλων αξιολόγησης από τα Σωματεία. Αντίστοιχο κλίμα επικρατεί και στα Νοσοκομεία της περιφέρειας. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί οι Γενικές συνελεύσεις στην συντριπτική πλειοψηφία των Νοσοκομείων και είναι βέβαιο ότι η αξιολόγηση σφαγείο στο χώρο της υγείας δεν περνά. (σήμερα μόνο Δευτέρα στην Αττική (Αγ. Σοφία, Αγλαϊα Κυριακού, Παίδων Πεντέλης, ΨΝΑ, ΕΚΑ) πραγματοποιηθήκαν τουλάχιστον 5 συνελεύσεις που πήραν αποφάσεις απεργίας – αποχής ενώ απομένουν να γίνουν ελάχιστες ακόμα) 

Όσοι την προηγούμενη περίοδο είχαν εκτιμήσει ότι στο χώρο της υγείας δεν υπήρχαν περιθώρια να υπάρξει αγωνιστική ανάταση, όσοι δεν έβλεπαν ότι το καζάνι έβραζε και έπρεπε να βρεθεί η αφορμή για να πετάξει το καπάκι σήμερα διαψεύδονται.

Οι δυνάμεις της Μαχητικής Εργατοϋπαλληλικής Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ) από την πρώτη στιγμή μπήκαν σε αυτή τη μάχη, πρότειναν τόσο στην ΑΔΕΔΥ όσο και στην ΠΟΕΔΗΝ αυτό το αγωνιστικό πρόγραμμα, έκαναν ότι είναι δυνατόν για να πραγματοποιηθούν Γενικές συνελεύσεις και να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα μέχρι της τελική Νίκη.