ΜΕΤΑ Δημοσίου: Πανικόβλήτη η Κυβ’έρνηση μπροστά στην κατακραυγή μεταθέτει το χρόνο της ψευτοαξιολόγησης

Την παράταση   των διαδικασιών  ολοκλήρωσης της «αξιολόγησης» αποφάσισε με νέα εγκύκλιο, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Πρόκειται για άλλη μια μετάθεση των καταληκτικών ημερομηνιών μέσα σε λίγες μέρες, κάτι  που καταδεικνύει το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει .

Οι πολυπληθείς συνελεύσεις σε όλους τους εργασιακούς χώρους, οι χιλιάδες υπογραφές που συγκεντρώθηκαν, καθώς και η προκήρυξη απεργίας- αποχής από τις διαδικασίες αξιολόγησης δημιούργησαν συνθήκες μαζικής πολιτικής ανυπακοής των εργαζομένων στο Δημόσιο. Αυτή η μαζική αντίδραση αλλά και η  αναμενόμενη εκλογική κατάρρευση της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου ανάγκασαν το ΥΔΜΗΔ σε τακτική αναδίπλωση.

Η ΜΕΤΑ, από την πρώτη στιγμή ανέδειξε ως κυρίαρχο  ζήτημα του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος, τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις, τον ατομικό μισθό και τη διάλυση υπηρεσιών, που θα προκύψουν από το νομοθετικό τερατούργημα Μητσοτάκη. Κόντρα σε ηττοπαθείς αντιλήψεις και παλινωδίες άλλων παρατάξεων, επέμεινε στην πολιτική και συνδικαλιστική διαχείριση,  στη συλλογικότητα και τη μαχητική δράση, δείχνοντας εμπιστοσύνη στο αγωνιστικό φρόνημα των συναδέλφων.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο , δεν επαναπαύονται, δεν εφησυχάζουν. Συνεχίζουν με το ίδιο αγωνιστικό πνεύμα μέχρι την οριστική κατάργηση της «αξιολόγησης» μέχρι να σταματήσουν οι απολύσεις, μέχρι την οριστική συντριβή της πολιτικής του Μνημονίου και των εκφραστών του.

                                                                                                               Αθήνα 16/5/2014