Απεργοσπαστικό μηχανισμό στήνει η Διοίκηση του Νοσοκομείου Λάρισας

Απεργοσπαστικό μηχανισμό στήνουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας για να σπάσουν την επίσχεση εργασίας των ειδικευόμενων ιατρών που διεκδικούν δεδουλευμένα πολλών μηνών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λάρισας η Διοίκηση του Νοσοκομείου Λάρισας αντί να καταβάλλει τα δεδουλευμένα μετακινεί ειδικευόμενους γιατρούς από το Γενικό Νοσοκομείο στο Πανεπιστημιακό για να σπάσει την επίσχεση εργασίας των ειδικευόμενων γιατρών.

Στην ανακόινωση η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Λάρισας αναφέρει:

Το ΔΣ της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ. στην έκτακτη συνεδρίασή του, συζήτησε και αποφάσισε τα παρακάτω:

·         Στηρίζεικαι δηλώνει την αλληλεγγύη του στην επίσχεση εργασίας των ειδικευομένων και στις άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συναδέλφων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, προκειμένου να αποπληρωθούν τα δεδουλευμένα ετών.

·         Καταγγέλλειτη δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού για πρώτη φορά στο δημόσιο (!) από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, με τη μεταφορά ειδικευομένων γιατρών από το Νοσοκομείο μας στο Πανεπιστημιακό για το σπάσιμο του αγώνα των συναδέλφων μας…

·         Καταγγέλλειτην κυβέρνηση για την επιχείρηση περαιτέρω ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ μέσω του νόμου για τη λειτουργία ιδιωτικών απογευματινών χειρουργείων μέσα στα νοσοκομεία,τα οποία θα πληρώνουν.

·         Καλείτους ειδικευόμενους του Νοσοκομείου μας να δηλώσουν μαζικά επίσχεση εργασίας από την Τετάρτη 11/06/2014.

$1·         Προσκαλείτους γιατρούς του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 11/06/2014, ώρα 12 το μεσημέρι, με κεντρική πρόταση την οργάνωση απεργίας και άλλων κινητοποιήσεων.

·         Αναλαμβάνειπρωτοβουλία συντονισμού του αγώνα των συνδικάτων των υγειονομικών και των άλλων εργαζομένων με κεντρικά συνθήματα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ – Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ