Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση θα συνεχιστεί παρά την υπονόμευση από την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ

Σε μια κρίσιμη περίοδο, όπου το δημοσιοϋπαλληλικό και υγειονομικό κίνημα δίνει μια κρίσιμη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση – σφαγείο η πλειοψηφία της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. φαίνεται ότι επιλέγει να προβεί σε ενέργειες που στην πράξη όχι μόνο δεν βοηθούν σε μια νικηφόρα έκβαση του αγώνα των εργαζομένων αλλά  μπορεί να αποτελέσουν την αφορμή για υποχώρηση και αποπροσανατολισμό του κινήματος.

Αφορμή γι αυτό το σχόλιο αποτέλεσε η ανακοίνωση, χωρίς καν να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ, ο προσδιορισμός της ημερομηνίας της 24ωρης Απεργίας που αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Είναι ακατανόητο, πέρα από την κριτική που έχει ασκήσει το ΜΕΤΑ Υγειονομικών στην απόφαση για προκήρυξη αυτής της Απεργίας, ότι γεννώνται εύλογα ερωτηματικά γιατί η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, χωρίς να έχει υλοποιήσει όλα τα μέτρα που έχει αποφασίσει το Γενικό Συμβούλιο (νέες γενικές συνελεύσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, συνέντευξη τύπου και άλλες δράσεις) βεβιασμένα και χωρίς συνεδρίαση των οργάνων της Ομοσπονδίας ανακοινώνει αυθαίρετα την ημερομηνία της Απεργίας. Πολύ περισσότερο όταν ακόμα όταν αυτή η πρόταση, πάρα την απόφαση του Γενικού συμβούλιου δεν τέθηκε καν στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ προκειμένου όλο το Δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα να δώσει μια κοινή απάντηση στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της συγκυβέρνησης.

Φαίνεται ότι πέρα από την υποτίμηση, έως και ανοικτή υπονόμευση από την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας της Απεργίας – αποχής που έχει αποφασιστεί από την ΑΔΕΔΥ, με αναφορές στις συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων στη νομιμότητα αυτής της απόφασης, επιχειρείται αυτή την ώρα να κλείσει ο αγώνας με μια απεργία – ντουφεκιά στον αέρα λίγο πριν το καλοκαίρι.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι αυτή η «απόφαση» επιχειρείται να προωθηθεί λίγο πριν από το κρίσιμο χρονικό διάστημα (1-15 Ιουλίου) όταν δηλαδή οι εργαζόμενοι θα κληθούν να «αυτοαξιολογηθούν» και τα σωματεία θα πρέπει να συγκεντρώσουν τα φύλα αξιολόγησης.

Δεν αρκεί που η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ συνεπικουρούμενη από το ΠΑΜΕ προχωρά σε μια ξεκάρφωτη απεργία, αποκόπτοντας το υγειονομικό κίνημα από το ευρύτερο δημοσιοϋπαλληλικό,  επιχειρεί ακόμα και αυτή την απόφαση να την υπονομεύσει για να διαμορφώσει πιθανόν «επιχειρήματα» για το κλείσιμο αυτού του αγώνα και το σπάσιμο της απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών ζητά αυτή την ώρα να σταματήσουν οι ενέργειες που στην πράξη υπονομεύουν τον αγώνα ενάντια στην ψευτοαξιολόγηση και την απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και να υλοποιηθούν οι αποφάσεις προετοιμασίας που έχει αποφασίσει το Γενικό Συμβούλιο. Ταυτόχρονα άμεσα πρέπει να συνεδριάσουν τα όργανα της Ομοσπονδίας προκειμένου να παρθούν αποφάσεις και οργανωθεί αποτελεσματικά ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση – σφαγείο που προωθεί η συγκυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ Υγειονομικών θα δώσουν τη μάχη τόσο για την επιτυχία της απεργίας αποχής όσο και για την επιτυχία της απεργίας στις 18 Ιούνη και θα αντιδράσουν αποφασιστικά στην επιχείρηση αποπροσανατολισμού που επιχειρεί η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ.