ΜΕΤΑ: Επανεμφάνιση της ΠΑΣΚ όχι όμως στους αγώνες

27
meta11 1

Χαιρετίσουμε την επανεμφάνιση – μετά από πολύμηνη απουσία – των εκπροσώπων της ΠΑΣΚ-ΑΔΚ στην ΑΔΕΔΥ, έστω και με μια ανακοίνωση, με τίτλο: «Τα μαθηματικά του ΜΕΤΑ και η ακύρωση των νόμων της φυσικής!», ελπίζοντας πάντως να μην επανεμφανιστούν πάλι μετά τις θερινές τους διακοπές, γιατί στη φυσική, όπως θα γνωρίζουν υπάρχουν και άλλοι νόμοι, όπως της αδράνειας, της βαρύτητας και των φυγόκεντρων δυνάμεων!

Θα περιμέναμε όμως η παρέμβαση τους αυτή να είχε ως περιεχόμενο των αγώνα ενάντια στην «αξιολόγηση», τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις, να καταγγείλουν την απελευθέρωσή τους στον ιδιωτικό τομέα και τις νέες περικοπές των συντάξεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Θα περιμέναμε επίσης να αναφερθούν στις καθαρίστριες, τους σχολικούς φύλακες, τους διοικητικούς των ΑΕΙ, τους καθηγητές Τ.Ε, τους δημοτικούς αστυνομικούς και τους απολυμένους των υπουργείων. Για τις επίμονες  κινητοποιήσεις χιλιάδων εργαζομένων που χλευαστικά  και ξεδιάντροπα αποκαλούν «μνημόσυνα». Απόντες εδώ και μήνες από κάθε κοινωνικό αγώνα, πολλές φορές υπονομεύοντάς τους ή απλά παρακολουθώντας από παρακείμενα καφενεία.

Οι ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους  και στη κατάσταση στην οποία έχουν φέρει την ΑΔΕΔΥ θα έπρεπε να τους κάνει λιγότερο αλαζόνες. Η γενική απαξίωση των συνδικάτων και η κοινωνική καταστροφή που βιώνουν οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία, είναι έργα δικά τους και αυτών που στήριζαν τα προηγούμενα χρόνια. Ας κατανοήσουν όμως πως δεν είναι σε θέση πλέον να επιβάλλουν όρους και εξωπραγματικές απαιτήσεις που προσβάλλουν, συν τοις άλλοις, τους εργαζόμενους.

Αν όμως αυτοί έχουν πάθει vertigo, τους υπενθυμίζουμε, πως η κυβέρνηση  που διεξάγει την επίθεση ενάντια στην κοινωνία αποτελείται από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ  και όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο αφιερώνουν την κριτική τους. Προφανώς μετά από την αδιέξοδη περιπλάνηση στην «αυτονομία» και την «ανεξαρτησία», κρυπτόμενοι προκειμένου να διασωθούν από την οργή των εργαζομένων, αποφάσισαν να επανεμφανιστούν, μετά τις εκλογές,  ως εκπρόσωποι πλέον  του Βενιζέλου στο χώρο των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Το ΜΕΤΑ με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους και στη κρισιμότητα των στιγμών και μπροστά στην επιχειρούμενη υπονόμευση της  ΑΔΕΔΥ από τους εκπροσώπους των κυβερνητικών παρατάξεων, κατέθεσε μια ρεαλιστική πρόταση διεξόδου που μπορεί να εγγυηθεί ταυτόχρονα την ενότητα και την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. Οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚ-ΑΔΚ έχουν αυτοχρισθεί «κληρονόμοι» των συσχετισμών του συνεδρίου. Οι εμμονικές συμπεριφορές τους δεν αφορούν τους εργαζόμενους, ας ασχοληθούν με αυτό οι διάφορες εκδοχές της ΠΑΣΚ που προέκυψαν μετά το συνέδριο. Μέχρι τότε θα περιμένουμε περισσότερη μετριοφροσύνη και σύνεση και φυσικά ενεργή παρουσία στους αγώνες των εργαζομένων.

Εμείς, πάντως, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη μη εφαρμογή της αξιολόγησης-σφαγείου και για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών και θα επιμένουμε, ταυτόχρονα, στο να δοθεί διέξοδος στο θέμα της εκλογής προεδρείου της ΑΔΕΔΥ, που θα παίρνει υπόψη τα αποτελέσματα του συνεδρίου, την καθημερινή παρουσία και δράση στο συνδικαλιστικό κίνημα και την ΑΔΕΔΥ και τις πραγματικές διαθέσεις και ανάγκες των εργαζομένων.

15-06-2014