Ομολογία ήττας της Κυβέρνησης από Βορίδη στην πολιτική της αξιολόγησης σφαγείο

Την βαριά ήττα της Κυβέρνησης στην πολιτική της αξιολόγησης – σφαγείο ομολόγησε έμμεσα ο Υπουργός Υγείας στη συνάντηση του με τα Σωματεία των Νοσοκομείων και της ΠΟΕΔΗΝ. Συγκεκριμένα στη συνάντηση ανέφερε ότι σκέπτεται να παρακάμψει το στάδιο της αυτοαξιολόγησης του προσωπικού και να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο. Με αυτή του την αναφορά αναγνώρισε ουσιαστικά ότι η συμμετοχή των εργαζομένων στα Νοσοκομεία στην απεργία αποχή που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ στην διαδικασία της αξιολόγησης είναι σχεδόν καθολική αφού σχεδόν κανένας εργαζόμενος δεν υποβάλλει φύλλο αυτοαξιολόγησης, αντίθετα μαζικά όλοι τα καταθέτουν στα σωματεία τους.

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΠΟΕΔΗΝ έξω από το Υπ. Υγείας στην οποία πήραν μέρος εκπρόσωποι από δεκάδες σωματεία εργαζομένων από τα Νοσοκομεία, το κέντρα υγείας και την Πρόνοια όλης της χώρας.

Οι εκπρόσωποι των Σωματείων εξέφρασαν την αντίθεσή όλων των εργαζομένων στην υγεία στο νόμο για την ψευτοαξιολόγηση, και δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για την κατάργηση του Ν. 4250.

Από τις ομιλίες όλων των εκπροσώπων των σωματείων προκύπτει ότι στα Νοσοκομεία όλης της χώρας από την Κρήτη ως τον Έβρο οι εργαζόμενοι συμμετέχουν μαζικά στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και καταθέτουν τα φύλλα αξιολόγησης στα σωματεία τους. Σύμφωνα με τις ομιλίες όλων των εκπροσώπων των Σωματείων η συμμετοχή στην απεργία – αποχή και η κατάθεση των φύλλων αξιολόγησης στα Σωματεία ξεπερνά το 95% και στις περισσότερες των περιπτώσεων αγγίζει το 100%.

Οι εκπρόσωποι των Σωματείων έκαψαν συμβολικά έξω από το Υπ. Υγείας το φύλλα αυτοαξιολόγησης και δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την κατάργηση του Νόμου.

Η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της τονίζει:

Σήμερα Τετάρτη 23/07/2014 αντιπροσωπείες από 100 Σωματεία Εργαζομένων Νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας – Προνοιακών Μονάδων όλης της χώρας και του ΕΚΑΒ επέστρεψαν στη πόρτα του Υπουργείου Υγείας, τα Φύλλα Αξιολόγησης του συνόλου των υπηρετούντων εργαζομένων με την ένδειξη «απαράδεκτα».

Με τη πράξη μας αυτή προστατεύουμε το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Υγείας, την εργασία μας και την Επαγγελματική Αξιοπρέπεια.

Η Αξιολόγηση δεν επιδιώκει την αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης αλλά την υποβάθμιση, τη συρρίκνωση και την ιδιωτικοποίησή της. Δεν επιδιώκει την βελτίωση της υπηρεσιακής επάρκειας των υπαλλήλων, την βελτίωση της αποδοτικότητας, αλλά δημιουργεί νέα «καβάτζα» για απολύσεις, διαθεσιμότητες και απώλειες μισθών.

Στη συνάντηση που ακολούθησε με τον Υπουργό Υγείας διαπιστώσαμε για άλλη μία φορά την κατηγορηματική άρνηση του συνόλου των Εργαζομένων να συμμετάσχουμε στο εν λόγω κατάπτυστο Σύστημα Αξιολόγησης δηλώνοντας τα πρωτοφανή ποσοστά συγκέντρωσης των Φύλλων Αξιολόγησης στα Σωματεία σε ποσοστό που αγγίζει το 90 – 95%.

Ο Υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την Αξιολόγηση. Μάλιστα σχεδιάζει την εφαρμογή της Αξιολόγησης από τους Προϊσταμένους των Οργανικών Μονάδων χωρίς να προηγηθεί η αυτοαξιολόγηση όπως ορίζει ο Νόμος 4250/2014.

Η παράνομη αυτή πράξη θα απαντηθεί δυναμικά – μαζικά.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ
ΝΙΚΑΜΕ
ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ