ΠΟΕΔΗΝ: Συνεχίζουμε τον αγώνα με απεργία – αποχή μέχρι την ακύρωση του νόμου για την αξιολόγηση

Την συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ κόντρα στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και την προσπάθεια αποπροσανατολισμού.

Στη συνεδρίαση της  ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ τονίστηκε ότι η συμμετοχή των εργαζομένων στην Απεργία – αποχή είναι πρωτοφανής αφού αγνίζει ποσοστά του 95% και η επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων πέφτει στο κενό, ενώ εκτιμήθηκε ότι ο αγώνας αυτός μπορεί να είναι νικηφόρος.

Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε τη συνέχιση της Απεργίας αποχής και το μπλοκάρισμα όλων των διαδικασιών της αξιολόγησης, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι είναι έτοιμη να προκηρύξει απεργία αν επιχειρηθεί να επιβληθούν αυταρχικά μέτρα από την πλευρά των διοικήσεων και του Υπ. Υγείας.

Στην εκτελεστική επιτροπή το ΜΕΤΑ Υγειονομικών έθεσε το θέμα της επιχείρησης ποινικοποίησης του απεργιακού αγώνα της ΑΔΕΔΥ και πρότεινε η ΠΟΕΔΗΝ να προκηρύξει απεργία – αποχή αν η κυβέρνηση δια μέσω των δικαστηρίων προχωρήσει στην ποινικοποίηση του αγώνα των Δημοσίων Υπαλλήλων, πρόταση που έγινε δεκτή.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ τονίζει:

Η συμμετοχή των Εργαζομένων στους Δημόσιους τομείς της Υγείας και της Πρόνοιας ενάντια στο ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ξεπερνά το 95%.

Ημέρα με την ημέρα ξηλώνουμε το Νόμο της Αξιολόγησης και τα ΦΥΛΛΑ ΜΑΖΙΚΑ επώνυμα ανυπόγραφα παραδίδονται στα Σωματεία των Εργαζομένων.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που ποινικοποιεί την δράση μας κατά της Αξιολόγησης.

ην μορφή Συνδικαλιστικής δράσης της ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ από το καθεστώς της Αξιολόγησης σε περίπτωση αρνητικής Δικαστικής έκβασης για την ΑΔΕΔΥ, θα τη συνεχίσουμε άμεσα ως ΠΟΕΔΗΝ και ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ.

Η κυβέρνηση αναδιπλώνεται επικοινωνιακά μπροστά στην Γενική Καθολική Άρνηση των Δημοσίων Υπαλλήλων να συμμετάσχουν στην Αξιολόγηση.

Εξετάζουν άλλους τρόπους να προχωρήσει η Αξιολόγηση με σκοπό την αποδυνάμωση της συμμετοχής.

Ο Υπουργός Υγείας κατευθύνει του Διοικητές των Νοσοκομείων να σκληρύνουν τη στάση τους με Πειθαρχικές Διώξεις.

ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΗΚΕ η κυβέρνηση μπροστά στην Γενική ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.
Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ.

Συνεχίζουμε τον αγώνα με αισιοδοξία, δυναμισμό, ενότητα και ομοφωνία.
Οργανώνουμε τοπικές μορφές δράσεις (Παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διοικήσεις, Συγκεντρώσεις, Γενικές Συνελεύσεις) και συνεχίζουμε την συγκέντρωση του συνόλου των Φύλλων Αξιολόγησης.

Καλύπτουμε με τις κινητοποιήσεις μας και στη συνέχεια εάν δεν υπάρξει οικειοθελή συμμετοχή, εμποδίζουμε με κάθε μέσο τους Προϊσταμένους των Οργανικών Μονάδων να συμμετάσχουν στη διαδικασία της Αξιολόγησης.

Σε περίπτωση που εκδηλωθούν φαινόμενα αυταρχισμού από το Υπουργείο Υγείας και τους Διοικητές ή επιχειρηθεί τροποποίηση και όχι κατάργηση του ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ θα ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ με ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (τοπικές και κεντρικές).

ΝΙΚΑΜΕ

Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την αξιολόγηση αποτελούν παρακαταθήκη για τη συνέχεια των διεκδικήσεων προς ανάκτηση των απωλειών (εργατικών – μισθολογικών) που υποστήκαμε τα ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ έτη.

Συμμετέχουμε την Δευτέρα 28/07/2014 στην ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ Στάση Εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ 11π.μ. έως 3μ.μ. και στη Συγκέντρωση έξω από το Εφετείο (Λουκάρεως 7) 11π.μ. στο οποίο εκδικάζεται η έφεση της ΑΔΕΔΥ.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ